Suzuki Swift: Probleem bedrading voor audio in Swift

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Ik wil in mijn Suzuki Swift GLS uit 1997 een radio zetten. De radio zelf heeft een ISO-aansluiting en de stekkertjes daarvoor heb ik ook. In het dashboard van de auto ligt een trosje van 11 kabeltjes (de originele stekker is er blijkbaar afgeknipt) met de volgende kleuren:

-Rood met Gele streep
-Wit
-Wit met Zwarte streep
-Grijs met Witte streep
-Grijs met Zwarte streep
-(mint)Groen met Witte streep
-(mint)Groen met Zwarte streep
-Oranje
-Oranje met Zwarte streep
-Rood
-Rood met Zwarte streep

Deze kleuren komen niet overeen met het schema van een ISO-connector en ik weet dus niet welke kabel waarvoor dient. Met een multimeter kom ik er niet uit. Ik heb al enkele combinaties van Rood/Geel, Wit en Wit/Zwart geprobeerd, met als enig resultaat een paar gesprongen zekeringen.......

Mijn vraag is dus of iemand weet welke kleur kabel welke functie heeft en dan met name de +, de - en de onderbroken +. De aansluiting van de speakersa lukt denk ik wel als de radio het eenmaal doet.

Bij voorbaat dank!

Manuel82

Geplaatst door Manuel82 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

zet beurtelings een batterij van 9v op de speaker draden op de speaker plaats en meet met led.
als je spanning meet heb je de jste drd.
merken /aansluiten.
hoef je alleen nog de constant + en schakel plus te hebben.
massa wijst zichzelf.
mvg jerry

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Poeh Jerry! Massa wijst zichzelf........heb ze gezien hoor! Massa aan de verlichtingdraad....en inderdaad, massa zolang het licht uit is, maar owee zet je het licht aan, dan heb je de poppen aan het dansen. Voor de mensen die niet heel erg thuis zijn in stroom is het wellicht beter om toch maar gewoon een massa van het chassis / carroserie te pakken, ipv een draad.
En eerst maar es de draden meten op stroom, dan zijn er al 2 minder.

Sytze

Manuel82 (0), 17 jaar geleden

Tja met die batterij leek me een beetje gevaarlijk, maar ik ben er wel uit denk ik. Een massa kabel is er niet, dus die gaat direct naar het chassis, de continue 12V en puls 12V heb ik kunnen meten met de multi meter. Dat zijn de witte en wit/zwarte. Dan zijn er 8 voor de speakers en blijft er nog een over.... de rood met gele, dat is denk ik de kabel die het displaylicht dimt bij het inschakelen van de verlichting, die sluit ik niet aan. Nog ff een paar zekeringen vervangen en dan zou ie t moeten doen.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Heel simpel Manuel: die rood/gele draad zal massa geven met licht uit en plus geven met licht aan, als je meet met een spanningszoeker of multimeter. En dan ben je er ook volgens mij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.