Suzuki Swift: remprobleem

Bouwjaar: 1994

Swift 1.3, 1994, bezine, 160000km Af en toe functioneert de rem (voetpedaal) niet goed.
s'Morgens bij het wegrijden kan de pedaaldruk (soms) hard(er) aanvoelen terwijl hij dan stukken minder afremt. Dit is slechts voor een paar honderd meter zo. Dit zelfde kan zich (soms) voordoen na pompend geremd te hebben. Een enkele keer gebeurd dit ook zonder aanwijsbare aanleiding. Zelf twijfel ik tussen een defecte remdrukbekrachtiger of een defecte hoofdremcilinder. {Ik kan geen lekkend vacuum ontdekken t.b.v de remdrukbekrachtiger. Ook kan ik de rempedaal gedeeltelijk voelen 'ingaan' tijdens het starten}
Voor mij is de oorzaak niet duidelijk. Bij voorbaat dank voor meedenkers!
M.v.g. Gerard van Beurden

Gerard13

Geplaatst door Gerard13 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tarabeest (0) PRO, 17 jaar geleden

de vaccuumleiding naar de rembekrachtiger zit een terugslagklep in en deze zal door de vocht vast gaan zitten of zelfs bevriezen in dit weer.
Je kunt het beste de slang vervangen want de klep is niet los leverbaar.

Gerard13 (0), 17 jaar geleden

In mijn situatie zit het terugslagklepje meteen aan het rembekrachtiger huis. Na nagevraagd te hebben is dit alleen te verkrijgen samen met rembekachtiger huis (€340,-). Overigens lijkt het klepje, dat toch wel demontabel is, ogenschijnlijk wel goed te functioneren. Bij de dealer had men hier niet eerder problemen mee gehad. Ik kan niet goed vaststellen wat nu wel de oorzaak zou kunnen zijn, ik neig het probleem aan het rembekrachtiger huis toe te schrijven (heb dit zelf ook niet eerder meegemaakt) of is een defecte hoofdremcilinder met deze klachten ook mogelijk?
M.v.g. Gerard van Beurden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.