Suzuki Alto 1999: Ratelend geluid

Bouwjaar: 1999

Mijn Alto maakt af en toe een ratelend geluid als ik met een snelheid tussen de 50 en 70 km rijd. Het geluid lijkt links voor onder de motorkap uit te komen en overstemt de radio. Het ratelen gebeurt niet bij een koude motor, niet bij het optrekken, en niet in een bocht.

De dealer kon na twee dagen zoeken geen oorzaak vinden en zegt dat het euvel waarschijnlijk te wijten is aan het uitzetten van de distributiesnaar(???) en dat ik me geen zorgen hoef te maken.

Het geluid lijkt toe te nemen.....

Wie weet raad?

Cees1576

Geplaatst door Cees1576 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tom11523 (0), 20 jaar geleden

Het enige dat ik wil zeggen is dat enig mankement aan de distributie snaar het einde van de motor betekent!!! Toch opletten dus. Doe eventueel een second opinie bij een andere garage. Is het niet bv. een remklauw/schoen , elek. ventilator of cadan?

Laat even weten hoe het afloopt.
Succes en groetjes Tom.

Cees1576 (0), 20 jaar geleden

Tom, bedankt voor het meedenken.
Inmiddels was het ratelen zo toegenomen dat ik het gevoel had dat ik in een tractor reed. Nadere inspectie bracht een kapotte homokineet aan het licht. Blijkbaar was de schade in het begin nog zo klein dat de bron van het geluid niet te achterhalen was. Dus geen ditributiesnaarprobleem maar een simpel verklaarbare (gescheurde hoes) defecte homokineet. De wagen staat nu in de garage voor reparatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.