Suzuki Alto: Schokkerig optrekken 1e versnelling.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 4 cil

Hallo allemaal,

Ik heb hier een Suzuki alto staan. En ik heb sindskort dat het optrekken bij de 1e versnelling soms schokkerig gaat. In de andere versnellingen heb ik geen problemen. Heb wel een tijdje geleden de homokineet Lv vervangen ( deze tikte hard ). Nu heb ik daar geen last meer van maar daarvoor had ik het schokkerige optrekken ook al. Als ik wat meer gas geef en de koppeling wat meer laat slippen heb ik er geen last van. Koppeling is niet versleten volgendsmij want de koppelt nog gewoon lekker en heeft ook niet te veel slip of iets.
Iemand enig idee wat dit kan zijn ?

Alvast bedankt,

Dirk

Dirk2010

Geplaatst door Dirk2010 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Dirk2010 (0), 13 jaar geleden

Niemand ?

Er is een nieuw probleem bij en dat is dat hij soms heel moeilijk uit z'n 1e versnelling wil als je naar ze 2 wil schakelen.

johan 56 (0), 13 jaar geleden

Ik denk dat je drukgroep van de koppeling niet goed meer is.

AndreV (0), 13 jaar geleden

Gezien bouwjaar 2010 heb je nog bijna 3 jaar garantie. Ik zou eerst maar 's de dealer bezoeken.

roerstraat (0), 13 jaar geleden

Doet hij het ook bij optrekken in de tweede of derde versnelling? Dan zijn mogelijk enkele drukveren van de drugroep niet gelijk. De koppelingsplaat koppelt dan niet/maakt gelijkmatig contact met de frictieschijf (moter). In dit geval drukgroep en plaat -cq druklager vervangen.

Succes. Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.