Suzuki Grand Vitara: start slecht met koude motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Als ik mijn Grand Vitara met koude motor start om hem een klein stukje te verzetten en hem de ander dag wil starten, krijg ik hem bijna niet aan de praat.
naar lang doorstarten en veel zwarte rook slaat hij aan en dan is er ook niets meer aan de hand.
dat doet hij alleen als als je hem start, en binnen 1 a 2 min weer uitzet, met koude motor. dan is hij de andere dag niet weg te krijgen. Ga je er een stukje mee rijden, heb je de andere dag geen probleem.

sjonnie

Geplaatst door sjonnie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

richard9681 (0), 18 jaar geleden

Klinkt alsof hij verzuipt, mischien een lekkende injector, brandstofdrukregelaar of iets dergelijks. Vooral een kapotte brandstofdrukregelaar geeft dit effect.

sjonnie (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor je reactie,
maar het is juist zo gek dat hij alleen doe als hij koud maar even gedraaid heeft. In de gevallen die u noemt zal dat altijd het geval zijn.

richard9681 (0), 18 jaar geleden

Het probleem van koud starten met een te rijk mengsel is dat de benzine die overtollig is, direct condenseert op de cilinderwanden en dus niet meeverbrand. Als je de motor snel weer uitzet blijft deze brandstof als een filmlaag achter.
Als je de motor dan later weer start met een te rijk mengsel komt dit bij de gecondenseerde brandstof en is het totaal zoveel dat hij verzuipt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.