Suzuki Vitara: start goed, maar stopt na 15 sec alsof benzine op is

Bouwjaar: 1992

We hebben een Suzuki vitara samurai.
Probleem is dat soms bij het starten (warm of koud) de motor wel direct aanslaat maar na ongeveer 15-20 sec langzaam in toeren terugloopt en afslaat.
E.a. gebeurt soms ook tijdens het rijden
Het lijkt of benzine op is. (voldoende in tank)
Auto rijdt net weer, maar heeft twee jaar stil gestaan
Ik dacht aan een vervuild filter of zo, heb alleen geen idee waar die zit
Ron

rontv

Geplaatst door rontv (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 18 jaar geleden

Vitara Samurai ken ik niet.Zit volgens mij achter onder auto.

Suzuki4x4 (0), 18 jaar geleden

het brandstof filter zit naast de tank onder de auto, aan de binnenkant van je rechter chassis balk aangeklikt. Zorg wel dat je een origineel brandstof filter heb, er schijnt soms wat problemen te zijn met imitatie brandstof filters. Verder moet je de carburateur goed reinigen.. niet alleen met zo'n toevoeging in de tank , maar beter nog compleet demonteren en alle sproeiers schoonmaken. Een gegeven is dat de standaard carburateur nu niet echt bekend staat om zijn betrouwbaarheid. Ikzelf heb laatst een Daihatsu Charade carburateur op mijn sami gezet, omdat ik gek werd van al die problemen, en hij werkt een stuk beter. Dit is eenvoudig zelf te doen. (met dank aan Herman Hup overigens). kijk hier maar eens : http://home.planet.nl/~hup00026/suzukisa.... Mocht je vragen hebben, dan moet je maar even een mailtje sturen... suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.