Suzuki Vitara: Koppeling Vitara Villager 2.0 V6

Bouwjaar: 1997

Hallo,
Ik heb een probleem met de koppeling van mijn Villager V6.
Als ik mijn koppelingspedaal helemaal intrap dan ontkoppeld hij de versnelling niet meer. Voorbeeld: Vanuit de vrij naar de R met ingetrapte koppeling is het "tandjes poetsen". Ik krijg hem met veel moeite weer er uit in z'n vrij. Dan naar de 1 krijg ik hem er niet in. Ik hoor en voel dan ook dat de tandwielen ook nog draaien. Als de motor uit is dan kan ik soepel schakelen. Zet ik hem in z'n 1 en start ik de motor met de koppeling ingedrukt, dan wil hij al een beetje vooruit kruipen.
Koppeling is ong. 30.000 km geleden vernieuwd. Heb er nu 135.000 op de teller staan. De koppeling slipt niet als je rijdt. Het is een hydraulische koppeling. Het reservoir is gewoon vol tot max. Kun je hem nog bijstellen of is er iets aan de hand met de drukgroep?
Alvast bedankt! Erwin.

Erwin2931

Geplaatst door Erwin2931 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Erwin2931 (0), 18 jaar geleden

Heb het probleem al gevonden: Van het koppelingsmechanisme bij het pedaal was een stang gebroken...

Nieuw stangetje en hij doet het weer!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.