Suzuki Vitara: moeilijke start

Bouwjaar: 1993

de aoto heeft moeite met de koude start slaat wel aan maar direct weer af
bij de volgende poging speel ik een beetje met het gaspedaal om hem aan de praat te houden na een paar seconden het gas een beetje ingedrukt te houden blijft de auto stationair draaien
de eerste kilometers heb ik dan nog wat last van een stotterende
motor en maakt de motor ook een ander geluid
pas als de motor na een paar kilometer warm is loopt deze als een zonnetje en is het opnieuw starten absoluut geen brobleem
het benzinne verbruik is ook veel te hoog 1 op 7 !!
tevens bij het starten een beetje roet uit de uitlaat en benzine lucht.

george3512

Geplaatst door george3512 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rick9740 (0), 18 jaar geleden

Duidelijk, (zie vorig probleem in de lijst). Net voor het starten eerst het gaspedaal 1 keer naar beneden om de choke te activeren. Ook het choke systeem een keer smeren doet wonderen.
Ik heb hetzelfde probleem gehad. Puur achterstallig onderhoud.
Benzinelucht en een beetje roet uit de uitlaat is een algemeen Suzuki probleempje. Waarschijnlijk zijn de klepseals versleten; oorzaaak van het roeten. Daar zijn Vitara's erg gevoelig voor.
Check ook het luchtfilter of dit niet te vuil is. Het kan ook nat zijn door condens/slutch waardoor de doorstroming minder wordt.
Enne dat brandstof verbruik, da's niets nieuws hoor. Het zij zuipers, die Vitara's. Waarschijnlijk heb je een motor met carburateur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.