Suzuki Vitara: motor probleem?

Bouwjaar: 1993

Hoi, ik heb een vitara 1600 8v carb. uit 93, heeft een beetje moeite bij een koude start, maar dat is zo over, en soms bij een warme motor begint hij in te houden en gaat het brandstof verbruik omhoog, na een paar kilometer kan het weer over zijn. en stationair draait hij op een 1400 toeren, en als hij begint in te houden zakt hij terug naar een 900 toeren. wat zou dit probleem kunnen zijn?

Trabantje

Geplaatst door Trabantje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rick9740 (0), 18 jaar geleden

Als je de sleutel omdraait, de motor staat in contact/bedrijfsstand (dus nog net niet starten), eerst het gaspedaal helemaal onderin trappen en weer terug. Dan starten.
Zo activeer je de choke. De choke bediening moet echter regelmatig gesmeerd worden. Druppeltje olie op de veertjes e.d. doet wonderen (eigen ervaring).
Check ook even de luchttoevoerklep (winter/zomer stand) en is het luchtfilter niet verstopt/vuil.
Ook een tip: Er zit een benzine filter in de brandstofleiding, vlak achter de tank. Als dit filter veel water bevat, kan het bij koude tempraturen bevriezen waardoor de doorstroming aanzienlijk minder wordt.

Check het even, misschien helpt dit.
Succes

Trabantje (0), 18 jaar geleden

Nou, we hebben het geprobeerd maar het probleem is er nog, iemand nog andere ideeen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.