Suzuki Wagon R+ 2002: Startmotor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: G13BB, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 56

Goeiedag, daar ben ik weer eens met een nieuw probleem.
Gisteren een boodschap gedaan, daarna de auto willen starten, maar geen kick. Startkabels eraan, maar nog geen kick. Accu is dus niet het probleem. Aan de OBD gehangen, gaf geen foutcode. Vanochtend naar de Suzuki gegaan met onze andere auto, sleutel erin en starten!!! Rara, hoe kan dit? Garage vertelde dat het de startmotor kan zijn maar zo ook een aantal andere oorzaken, wat alleen is door te meten als de startmotor weigert. Om nou even een nieuwe startmotor te laten plaatsen gaat mij op dit moment te ver, aangezien ik de Suzuki over 4 maanden wegdoe. Weten jullie misschien wat ik zelf nog kan bekijken? Alvast bedankt. Gr. Gauthier.

Gauthier

Geplaatst door Gauthier (60) , lid sinds 11 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R+? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Monteur Senior (560), 3 weken geleden

een ijzeren pijp op je startmotor zetten en met een hamer een klap op geven

kaleido 1 (1285) PRO, 3 weken geleden

Kan ook maar je kunt ook meten of er wel spanning komt op het dunne draadje op de startmotor als hij weigert.
2 man en een proeflampje of multimeter.

Beunhaas (450) PRO, 3 weken geleden

Als je tijd hebt kan je de startmotor eruit halen, en demonteren, en schoon/ gangbaar maken, door vervuiling en/of roest blijft het startrelais wel eens vastzitten en dan doet hij niks...

Gauthier (60), 3 weken geleden

Heren, bedankt voor jullie reactie. Ik ga ermee aan de slag.

check

Beste antwoord, geplaatst door Gauthier (60), 1 week geleden

Geen problemen meer gehad, denk dat het probleem in de elektra zit. Waarschijlijk het deurslot bestuurderskant. Sinds dat ik de deur niet meer met de sleutel afsluit, geen startprobleem meer. Heb verder niet de kennis om het uit te zoeken. In ieder geval bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R+ of stel zelf een nieuwe vraag.