Suzuki Alto: startproblemen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Mijn alto met carburateur wordt een keer in de week gebruikt en vertoont na APK in september startproblemen.
2 weken na de APK starte hij niet, na veelvuldig geprobeerd te starten e.e.a nagekeken tankdop losggedraaid. Er was een volgens mij een te groot vacuum pssssssstt. Direct hierna starte de motor dan ook direct.
Dit weekend getankt en geen startproblemen en tientallen kilometers gereden maar vandaag weer startproblemen. Motor draait maar slaat niet aan er is ook geen toerenverhoging tijdens het starten.
Tankdop weer losgedraaid geen resultaat, benzine in de luchtinlaat van de carbarateur gegoten maar geen resultaat.
Wat kan het wezen?????
Het lijkt me een brandstof probleem ik zal morgen is kijken of bougies werkelijk vonken.
Brandstoffilter lijkt me onwaarschijnlijk omdat hij na de eerste problemen weer een tientale kilometers gereden heeft. Ik heb de slang die bovenin de carebateur ingaat ( bij de lucht inlaat) losgehad en er kwam brandstof uit. Hier zit alleen nog een elektrisch getuurd klepje tussen, wat doet deze?

elbie

Geplaatst door elbie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

elbie (0), 16 jaar geleden

Heb wat meer onderzoek gedaan en lijkt nu toch op een elektrisch probleem. Al blijft het vreemd dat hij wel starte na ontluchten benzine tank.
Bougies vonkt niet ook condensator krijgt geen spanning en bougies zijn droog. Lijkt me iets van een startrelais. Zekeringen zijn goed, waar gaat als eerste de spanning heen na het omdraaien van sleutel?
En kan het zijn dat omdat de onsteking geen spanning krijgt de benzine toevoer ook niet aangestuurd wordt?

Dennis2152 (0), 16 jaar geleden

Wat je kunt doen is alle zekeringen vervangen door nieuwe zekeringen. Komt regelmatig voor dat die type alto's het niet doen zekeringen vervangen en starten en lopen. En als ie het dan nog hebt het brandstof relais controleren. Zit onder de motorkap aan de linker/bestuurderskant ter hoogte van de veerschotel tegen het schurbord aan. Er zitten er 3 geloof ik het is de middelste dacht ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.