204 bezoekers online

Suzuki SX4: Stuur komt niet in rechtuitstand vanzelf.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: M16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

We hebben een SX4 gekocht. Nu met rijden lijkt het alsof het sturen wat stroef gaat. Voelt wat raar aan en komt niet vanzelf in rechtuit stand. Heb gelezen dat er iets met de kruiskoppeling van het stuur kan zijn dat deze onder spanning staat. Iemand hier ervaring mee en wellicht de oplossing voor deze? Auto spoort voor de rest prima maar met sturen moet je echt terugsturen na de bocht.

Fred.

Geplaatst door Fred. , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

ferdinand, 2 jaar geleden

Dan is waarschijnlijk de King Pin Inclination niet juist. De juiste afstelling van deze KPI ofwel fuseehellingshoek zorgt ervoor dat de wielen weer recht gaan staan na een bocht.Terug naar de garage en na laten kijken.
Ferry

Fred., 2 jaar geleden

Hoi Ferry bedankt voor je bericht. Ben ondertussen verder en het blijkt een veel voorkomende probleem (als je het een probleem mag noemen) bij verschillende SX4 en swift te zijn. Ook bij opel diverse modellen die hetzelfde stuurhuis gebruiken. Oplossen zou zijn een nieuwe type stuurhuis monteren maar die zijn nogal kostbaar (elektrisch). Er is een bedrijf die een modificatie er op uitvoert voor een lager maar toch aanzienlijk bedrag en dat zou het verholpen zijn. Probleem is dat ze niet willen weergeven wat die modificatie inhoud en dat geeft geen fijn gevoel. Ook heb ik gelezen dat de kruiskoppeling van het stuurhuis onder mechanisme spanning kan staan, deze lossen en opnieuw vast zetten na een aantal stuurbewegingen zou ook de oplossing kunnen zijn. Dus al met al zijn er nog opties om na te kijken. Er zal nog wel wat tijd overheen gaan maar als ik de oplossing gevonden heb zal ik het posten. Zijn meer mensen met deze klachten.... maar bedankt voor het meedenken!
Gr Fred

Fred., 5 maanden geleden

Helaas is de oplossing nooit gekomen van het stuur. Mede ook omdat werden we geplaagd door veel vocht in de auto en daar was ook geen directe oplossing voor ondanks vele pogingen dit te stoppen. Uiteindelijk auto ingeruild voor een ander ander. Wel erg jammer want persoonlijk vond ik dit een leuke auto. Sorry voor de late reactie maar zag net pas dat deze nog open stond. Mvg Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki SX4 of stel zelf een nieuwe vraag.