Suzuki Swift: Suzuki Swift 1996 "Ceck engine" - startprobleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 GLS

Beste forumleden,

Mijn Suzuki Swift uit '96 heeft soms startproblemen. Als ik het contact aanzet (blower etc werkt dan al) dan brandt normaal gesproken het lampje "Check Engine". Nu doet hij dat dus soms niet, op dat moment kan ik dus ook echt niet starten, hij maakt de geluiden wel "het doorstarten" zeg maar, maar hij slaat niet aan.

Als ik een tijd wacht gaat het "check engine" soms wel aan of als ik een aantal keer de sleutel terugdraai en weer omzet gaat hij soms ook weer branden, waarna ik direct kan starten.

Heeft iemand enig idee wat dit is of kan betekenen? Het is redelijk irritant!;)

Alvast bedankt voor de reacties!

dmooijman

Geplaatst door dmooijman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het lampje niet brandt, dan krijgt de ecu geen stroom. Net als bij iedereen, niet eten, dan ook niet werken.
Aangezien je met een aantal malen sleutel omdraaien de boel soms weer tot leven wekt, denk ik het contcatblokje in het stuurslot.

dmooijman (0), 13 jaar geleden

Ok, is er een manier dat ik dit kan testen of iets visueel nakijken?

Bedankt voor je reactie, super!

dmooijman (0), 13 jaar geleden

[quote=oldford]Als het lampje niet brandt, dan krijgt de ecu geen stroom. Net als bij iedereen, niet eten, dan ook niet werken.
Aangezien je met een aantal malen sleutel omdraaien de boel soms weer tot leven wekt, denk ik het contcatblokje in het stuurslot.[/quote]
Ok, is er een manier dat ik dit kan testen of iets visueel nakijken?

Bedankt voor je reactie, super!

(Ik denk dat ik je op deze manier bereik!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.