Suzuki Vitara: Te weinig benzine

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v caburateur

mijn vitara krijgt volgens mij te weinig brandstof bij het starten. Als ik hem koud start dan wil ie nooit aanslaan, pas naar 4 á 5 keer starten. Maar als ik een paar op het gaspedaal druk, dus wat brandstof in de caburateur spuit, dan start ie wel in 1 keer. Dus volgens mij krijgt ie te weinig brandstof bij het starten, wie weet wat er moet gebeuren?

Greppel

Geplaatst door Greppel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Tinus11474 (0), 15 jaar geleden

probeer eerst eens uit te zoeken of hij echt te weinig brandstof krijgt ,
meschien ligt het wel aan de ontsteking en geeft hij geen of geen goede vonk.
bougies - bougiekabels ect......

gr. Tinus

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Begin maar eens met te controleren of de chokeklep wel dicht staat tijdens het starten met koude motor.

Hans

4x4x5 (0), 15 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad met de Vitara.
Hans4037' oplossing werkte voor mij prima.
Choke dicht bij het starten, zodra hij aanslaat chokeklep even vol openzetten en een tijdje zachtjes pompend gassen. Daarna rij ik kort met choke half open, maar doe hem snel weer dicht.


Maurice

Rick9740 (0), 15 jaar geleden

Dit heb ik ook een keer gehad bij mijn vorige Vitara, ook met een 1.6 8v carburateur motor.
Bij mij was het een combinatie van 2 problemen:
1 De brandstofpomp lekte benzine (gevaarlijk !)
2 Het bedieningsmechanisme van de automatische choke zat vast. Er zitten nogal wat veertjes en stangetjes op de carburateur. Na deze allemaal eens gekontroleerd, en gesmeerd te hebben was het euvel verholpen.

Ik zeg niet dat dit het probleem is bij jouw Vitara, maar alles eventjes controleren kan geen kwaad volgens mij.
En vergeet (zie vorige berichten) niet te controleren of de choke echt werkt, dus dicht staat, als je met koude motor start.

Succes
Rick

Greppel (0), 15 jaar geleden

ik heb laatst gekeken bij de choke klep, en die stond toen inderdaad een beetje open, sloot niet goed dicht wanneer de motor gewoon uit staat (en koud is). Toen heb ik hem een beetje terug stelt zodat ie wat dicht ging staan, toen kon ik wel het verschil merken bij het starten, maar ik denk dat ie nou weer wat open staat. En waar zit de brandstofpomp van dit type Vitara?

Rick9740 (0), 15 jaar geleden

De brandstofpomp zit rechts (links als je voor de auto staat) van de 4e cylinder en wordt aangedreven door de nokkenas. Zit met boutjes vast aan de cylinderkop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.