Suzuki Swift: Trillingen in bocht naar links

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Mijn Swift trilt in de bocht naar links (b.v. rotondes) een beetje, meer snelheid in de bocht betekent meer trillingen. Als je goed hoort dan hoor je wat geluid voor vandaan komen (geen tik maar meer "pr pr pr" als je begrijpt wat ik bedoel ;-) ) Dat probleem komt praktisch alleen voor als ik daarbij wat gas geef. Kan dit een wiellager zijn, homokineet, of wat anders? Wie heeft hier ervaring mee? In de bocht naar rechts is helemaal niks te merken.

jjbeukema

Geplaatst door jjbeukema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marius1 (0), 17 jaar geleden

danzijn de homokineten aan vervanging toe, het is alleen de vraag in hoever ze versleten zijn. je moet ze echt vervangen als het knokkelen ook bij rechtdoor te horen is

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

inderdaad, als je bij het sturen een tokkelend geluid hoort, dan zijn de homokineten aan vervanging toe, indien dit bij NORMAAL rijgedrag te horen is, ook in bochtenwerk, dan is het raadzaam tot vervangen over te gaan. Indien je ze gaat vervangen, ineens alletwee doen, de andere is meestal niet lang daarna aan de beurt.

Groeten Marcel

marius1 (0), 17 jaar geleden

repareren kost ongeveer 200 euro per kant

jhessels (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan ook een wiellager zijn. Homokineet knakt echt, je kunt ook even kijken of je een kapotte aandrijfashoes hebt. Zo ja dan is het vrijwel zeker een homokineet.
Als je eeb bocht ingaat of slingert op de weg en je hoort rrrrrrrrrrrr ook al je het gas los laat is het vrijwel zeker een wielager. Komt nog wel eens voor bij een swift. Een homokineet hoor je haast niet als je het gas loslaat in de bocht en bij hogere snelheden wordt geluid ook minder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.