Suzuki Swift: Vochtprobleem Kofferbak (Swift Hachback)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

VOCHTPROBLEEM!!!!
Heb steeds als ik gereden heb in regen rechts achter in kofferbak wat water staan, heb bekleding rechts achterin kofferbak eraf gehaald blijkt dat er tussen de buiten en binnenwand onderin een luikje zit dat ook via de buitenkant te voelen is (ontluchting?) hier zit zo lijkt geen afdichting op. Hoe hoort dit te zijn? en wat kan ik eraan doen?

erniesimons

Geplaatst door erniesimons (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

Dat hoort zo en daar zal geen water naar binnen komen. Dat luikje zit zo laag en door de bumper deels afgeschermd. Ik zou meer kijken bij de achterlichten of het achterklep wel goed sluit/afdicht.

erniesimons (0), 14 jaar geleden

Moderator, hartstikke bedankt voor je antwoord, toch nog even een vraagje, het genoemde luikt sluit niet af want er zit mijnziens geen klepje (meer) voor, ik heb er zolang plastic voor gedaan en op dit moment heb ik geen vocht probleem meer. Kan het niet zo zijn dat met erg veel regen er dan toch wat water naar binnenkomt?

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

Ik neem aan dat je het klepje bedoelt hellemaal in de hoek bij de bodem van de auto.
Daar zit een roostertje met 3 ribben en normaal zit er (tenminste bij de eerste) rubbere flapjes voor.
De eerste hadden problemen met het sluiten van de deuren daarbij kregen we advies om die rubbers te verwijderen. zodat de druk in de auto weg kon. Die rubbers bleven namelijk vaak plakken.

Wat het vocht betreft op het moment regent het ook niet.

erniesimons (0), 14 jaar geleden

Hallo bedankt, Inderdaad bedoel ik het klepje helemaal in de hoek bij de bodem van de auto.
Ik heb het bewuste klepje afgedicht met plastic en inderdaad gaat de deur moeilijker dicht, als ik het goed begrijp kan dit luikje dus gewoon open blijven zonder er iets voor te maken zonder dat er vocht in blijft staan?
Punt 2 nog even, wat het vocht betreft, ook toen het wel regende bleef hij droog.

Alvast weer bedankt,

ES

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.