Suzuki SX4 2015: Waar zit brandstoffilter

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: M16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Geen brandstoffilter gevonden, aannemende dat het niet zit onder het achterbankkussen of onder de grote bodembeschermingsplaat. Waar moet ik het filter zoeken?

artvandermarel

Geplaatst door artvandermarel , lid sinds 7 maanden geleden

6 Reacties

Gallardo, 7 maanden geleden

Kan verschillen, maar zit veelal achter de accu onder de motorkap

artvandermarel, 7 maanden geleden

Bedankt voor de snelle reactie Gallardo. Bij de SX4 Scross helaas geen filter achter de accu en ook geen filter in het motorcompartiment gevonden. Wel het grote koolstoffilter van fabrikaat Mahle (CC-367), li-boven tegen het schutboord (als je met je buik tegen de grille leunt). De onderdelenleverancier leverde mij als nieuw brandstoffilter een metalen potje, met twee slangpilaren (zie plaatje); dus dat zocht ik tot op heden op de Scross. (Maar misschien heeft hij zich wel vergist...)

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Filter zit in de tank , heeft geen apart los filter meer.

artvandermarel, 7 maanden geleden

Bedankt Kaleido, ik ga het daar zoeken.

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Waarom wil je deze vervangen is normaal niet nodig , is 1 geheel met de pomp.

artvandermarel, 7 maanden geleden

Uit gewoonte; mijn Scross staat op ruim 120000 km's, bij mijn vorige auto's verving ik dan het filter. Mooi dat het niet meer nodig is, maar geheel gerust ben ik er niet op. Weet je waarom het niet meer hoeft? Elk filter geeft bij vervuiling weerstand. Duwt de pomp hier wat harder. Is het filteroppervlak hier groter. Is er een grof-filter, dat het grote vuil afvangt. In ieder geval vergeet ik het filter voorlopig. Mocht de pomp er mee ophouden, wordt de filtervervanging gelijk meegenomen. Maar dat duurt wellicht nog 150.000 km en dat maak ik dan niet meer mee. Bedankt voor alle info Ricardo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki SX4 of stel zelf een nieuwe vraag.