Suzuki Swift: Wel/geen hydraulische klepstoters 1,3 GS 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3

Kopen in principe morgen deze auto waarvan kleppen koud behoorlijk tikken en warm iets minder.Dacht stellen zelf te doen maar klopt het dat deze motor hydr. klepstoters heeft? En dus vervangen moeten worden of zou dunnere olie ook helpen,er zit nu 15W40 in aldus eigenaar.

Hendrik1928

Geplaatst door Hendrik1928 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

limbra (565), 11 jaar geleden

Kleppen moeten gesteld worden .

Koud > inlaat 0.15
> uitlaat 0.20

motorolie 5W-30 of 10W-40 is het meest geschikt voor jouw type motor .

Hendrik1928 (0), 11 jaar geleden

Limbra bedankt voor de info. Laat nog wel weten of met stellen en dunnere olie het getik verdwenen is,ga er wel vanuit.

Hendrik1928 (0), 11 jaar geleden

Swift gisteren opgehaald.Tja, toen mijn dochter later bij ons huis wegreed hoorde ik een metaaltik die toch echt niet van de kleppen komt.Voel me nu dus wel een beetje onnozel want toch niet goed opgeletvoor de koop. Heb kleppen zojuist gesteld.Max. afwijking was 0,1 mm.Maakt voor getik niet uit.Tikken hoor je niet stationair.Alleen bij gasgeven/ tijdens optoeren.Bij constant 3500 toeren bv is het ook niet te horen. Ga uit van kantelende zuigers of is drijfstanglager/big end ook nog waarschijnlijk? Ander blok erin?

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

0.1 is best veel hoor .
Leg eens een lange schroevendraaier tegen je oor en het andere eind op verschillende plekken op de motor, bv ter hoogte van de krukas, nokkenas, oliepomp enz.
je zult versteld staan hoe duidelijk je nu het inwendige van je motor hoort.
Big end geeft echt wel een luide tik hoor.. echt niet prettig dus dat denk ik dan niet in dit geval

Hendrik1928 (0), 11 jaar geleden

Het is geen zware tik .wel duidelijk hoorbaar maar toch moeilijk te lokaliseren.Gezien de geringe waarde van de auto laat ik het maar zo. Apk loopt nog bijna een heel jaar,kijken of hij dat redt. Daarna komt er toch weer een lasklus,tja blijft een swift. Bedankt voor de reacties.

limbra (565), 11 jaar geleden

Hoelang je er nog mee door kan rijden weet natuurlijk niemand , over het algemeen zijn het sterke motortjes van de swift ,
(maar alles kan kapot, toch)

is idd. de goedkoopste keuze om er mee door te rijden en te kijken hoelang hij dit volhoudt , reparatie-kosten kunnen al snel hoger worden dan
de waarde van de auto en dan moet je een keuze maken.
Ben benieuwd of hij het jaar rijdend vol maakt , ik hoop het wel voor je.

succes .

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Een ander blok erin....staan al vanaf €60,= op marktplaats

Hendrik1928 (0), 11 jaar geleden

Swift rijdt nog steeds door zonder dat tikken erger wordt. Had bij de koop een verse apk maar nadere inspectie leert dat die waarschijnlijk door een blinde is gedaan. de remleidingen achter afdekkapje is een bonk roest,zie je van afstand. Volgens vorige eigenaar waren er andere dorpels opgekomen, nou dat is nu al laswerk voor de volgende keer. Toch weer iets te goed van vertrouwen geweest,maar niet meer doen.Al met al geen geld of energie meer in deze auto.Bedankt voor de reacties.

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Een swift uit de jaren 90 die niet roest of rot bestaat niet.
Konstant aandacht is de enige remedie.
Waarschijn overzetdorpels over de oude prut heen gelast ?

Nou maar snel afscheid nemen dan maar he..ik ga nog even door met onze '95 er :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.