Toyota Celica: aanlopen bij hard remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8vvt-i

Hallo,

Ik heb sinds kort last van ..(iets.. ) dat aanloopt onder de motorkap wanneer ik hard rem. Ik kan er zelf niet achter komen wat het is. Het probleem doet zich alleen voor als de auto echt goed warm gereden is, waardoor het lastig is om hem naar de garage te brengen. Het geeft een soort tik, wat lijkt bij elke rotatie. Het is met de ramen open aan de buitenkant niet duidelijk te horen, waardoor uit te sluiten is dat het van de wielen komt. Van binnen uit lijkt het van het midden onderin de motorkap te komen.

Weet iemand wat dit kan zijn?

Extra info:
Ik heb een maandje geleden mijn rechter wiellager laten vervangen. Na hem terug gekregen te hebben liep het rechter wiel een beetje aan en kwam hier bij het remmen veel herrie vanaf. Ook dit deed zich alleen voor als de auto goed warm gereden was. Ik ben toen teruggegaan en ze hebben in de garage alles weer gedemonteerd en gemonteerd, waarna dit probleem verholpen was. Verklaring van het probleem was roest tussen de remonderdelen volgens de monteur. Ik denk dat dit buiten dit probleem staat, maar meld het toch even.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Alvast bedankt

matthijsdj1

Geplaatst door matthijsdj1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

daandc (0) PRO, 12 jaar geleden

Hangt /ligt er iets los onderin het motor compartiment ?

Zitten de bouten van de fusee of veerpoot goed vast ?

Zit er speling op een veerpoot of dergelijke ?

Dit geeft een knakkend geluid .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.