Toyota Yaris Verso: Abs

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Elke keer als we iets harder remmen gaat de ABS aan. De auto is compleet uitgelezen bij 3 garages. Er is volgens de analyse niets te zien. Nu zijn de sensoren voor de ABS al vervangen helaas is dit niet het probleem. De garage geeft aan dat hij alles wel kan vervangen maar dat gaat een dure grap worden.

Heeft iemand dit probleem al eeerder gehad en wat is er toen vervangen.

Alvast bedankt,

Onno

onnoelise

Geplaatst door onnoelise (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

edwintom (0), 12 jaar geleden

Het zou kunnen zijn dat de ABS ring die op de homokineet vast zit gebroken is. Door middel van roest zet de homokineet dan uit en knapt / breekt de ring. Dit ziet de sensor dan als slip van het wiel. De ring kan overigens nog wel vastzitten, een haarscheurtje is genoeg om dit probleem te hebben. Succes.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Rijdend uitlezen (als dat gaat) en foutcodes uitlezen op het moment dat het lampje brandt.
Of naar de individuele wielsnelheden kijken. Het wiel dat afwijkt verdient nadere inspectie.

edwintom (0), 12 jaar geleden

-------------------------------------------------------------------

Bedankt voor je antwoord. Het was een haarscheur. Briljant. De garage gaf aan dat we naar een andere auto moesten uitkijken. Gelukkig is dit nu niet het geval. Namens het hele gezin, Bedankt. Onno Posthumus

-----------------------------------------------------------------------

Problemcar Mailer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.