Toyota Camry: Afslaande motor

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Ik heb een Toyota Camry automaat, benzine, uit 1992. Nooit problemen mee gehad, maar twee weken geleden hield hij af en toe in bij het rijden. Vervolgens begon hij tijdens het rijden af te slaan. Naar de Toyotagarage gebracht, en daar is er een nieuwe verdelerkap met nieuwe kabels opgezet. Het probleem leek verholpen te zijn, maar afgelopen vrijdag begon het weer. Moeilijk starten en om de haverklap afslaan. Zowel bij het geven van gas als bij het stationair laten lopen.

Wat heel vreemd is, is dat dit alleen gebeurt op de heenweg. Tot aan de plek van de bestemming blijft hij om de 200 meter afslaan om vervolgens moeizaam weer te starten. Als ik na anderhalf/twee uur weer in de auto stap om terug te rijden, is er helemaal niets meer aan de hand. Geen hapering, geen probleem met starten... ik snap er niks van!

Er zit voldoende olie en benzine in (zeg het er maar even bij, ben tenslotte een vrouw :-) ) en de auto heeft elk jaar de onderhoudsbeurt gehad. In december zou hij pas weer hoeven.

Weet iemand misschien wat dit kan zijn?

Bien1000

Geplaatst door Bien1000 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tarabeest (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk is de ignitor(ontstekingsmodule) defect. Dit is inderdaad als de motor warm of wat warmer is te merken
Dit komt vaker voor.
Het is een los metaal kastje wat ik dacht bij de accu in de buurt zit(er staat ook ignitor op)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.