Toyota Camry: vieze lucht uit ventilatieroosters na gebruik airco

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.2

Beste lezer,

Omdat het begon te stinken nadat ik de airco had gebruikt (gebruik ik maar zelden) heb ik zelf zo'n busje airco schoonmaakmiddel gekocht (van E7,50 merk veregeten) en in de ventilatieroosters gespoten en (voor zover ik denk) ook op het element onder het dashboardkastje (zoals het is aangegeven in de Haynes manual). Nu stinkt het echter nog steeds en omdat ik niet kon zien of ik echt op het element heb gespoten denk ik dat het daaraan ligt. Heeft iemand een tip om te kunnen zien of je wel goed op dat element onder het dashboadkastje hebt gespoten, of dien ik ook de afvoer ed met dat schoonmaakmiddel te behandelen ? Of kan ik het beter door de aircoboer laten doen ?

Eric Komen

erko

Geplaatst door erko (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel7811 (0), 17 jaar geleden

Eric,
Ik heb een corolla uit 98, in principe ga ik ervan uit dat betreffende airco en interieurfilter weinig verschil is. Beneden bij de bijrijderstoel zit een klepje dat mogelijk dmv enkele schroeven los te draaien is. Ik zou dat filter er eens uit halen en vervangen door een nieuwe. Het is waarschijnlijk erg vies (en dus ongezond!!). Alle lucht die je inademt gaat door dit filter. Ik zou dat flesje ook maar leegspuiten via deze opening op het koelelement van de airco. Dit koelelement zit waarschijnlijk rechts ten opzichte van het filter (dus in de richting van de middenconsole). Anders moet je maar eens voelen aan de ene kant van het filter zit de airco (aluminium) en aan de andere kant de fan (voel maar niet als het ding draait trouwens, doet misschien pijn).

Groet,

Michiel

erko (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord Michiel, alleen zit het bij de camry toch anders in elkaar dan in jou Corolla. In mijn camry zit nog geen luchtfilter in ieder geval. Het 'probleem' is wel gevonden. De Haynes manual gaf min of meer aan dat je de module die boven de fan zit moest behandelen. De 'evaporator' van de airco zit echter gewoon in de middenconsole direct achter het verwarmingselement. Twee bladzijden verderop staat dit trouwens ook in de manual in een plaatje aangegeven.
Hopenlijk ben ik wel snel af van de 'frisse' aarbeiengeur af die nu in de auto hangt.

Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.