Toyota Aygo 2008: Airco / pomp gaat niet aan.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Schakelaar van de airco werkt, lampje wordt groen bij indrukken
De koppeling van de aircopomp wordt niet geactiveerd.
Ook meet ik hier geen spanning op ten opzichte van de massa
Ik heb alle zekeringen gecontroleerd en zijn in order zowel onder de motorkap als achter het stuur

Als ik de airco schakelaar indruk hoor ik geen relais schakelen

THE GIXXER

Geplaatst door THE GIXXER (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Aygo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 3 jaar geleden

Laat eerst eens controleren of er nog voldoende koudemiddel in het systeem zit , als er te weinig of niets in zit gaat hij ook niet aan , beveiliging.

Elblag (0), 3 jaar geleden

De airco doet helemaal niets meer
Als de airco helemaal niets meer doet is een bezoek aan garage of airco-specialist vrijwel onvermijdelijk. Een oorzaak kan zijn dat de compressor kapot is. Dat is een dure reparatie: de kosten kunnen oplopen. Niet alleen moet het onderdeel vervangen worden, het hele systeem dient ook nog eens doorgespoeld te worden.

Kapotte bedrading of een kapotte zekering kunnen je airco ook onklaar maken. Afhankelijk van de precieze plek van het probleem hoeft dit geen financiële aderlating te zijn.

Een andere prijzige reparatie betreft de verdamper. Als die vervangen moet worden. Dat komt vooral omdat het dashboard voor deze reparatie gedemonteerd moet worden; een arbeidsintensieve operatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.