Toyota Aygo 2007: Schokbreker aanhaal moment

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1000

Ik wil de schokbrekers vervangen van een Aygo uit 2007.

Ik zie verschillende aanhaal momenten op verschillende plaatsen.

Er zitten twee moeren op de bovenste bevestiging van de schokdemper binnen in de auto. Moet daarvan de onderste moer op 50 NM ?
En de bovenste moer van die twee ?

Alvast bedankt

tobe66

Geplaatst door tobe66 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Aygo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 3 jaar geleden

Voor alles is een aanhaalmoment, je bedoeld de 2 moeren die bovenop elkaar zitten , onderste goed vast , onderste tegenhouden en de bovenste , contramoer tegen het loslopen van de onderste , er goed vast bovenop , klaar , heb nog nooit hiervoor een momentsleutel gebruikt.

atte (0) PRO, 3 jaar geleden

Fabrieksvoorschrift is moer aanhalen met 25 Nm en er op letten dat boven de moer nog 3 tot 5 windingen zichtbaar zijn. Dan de contramoer er op draaien en onderste moer tegenhouden met steeksleutel.
Even praktisch: als je geen momentesleutel hebt; gewoon de moer er op draaien tot die 5 windingen zichtbaar zijn en dan de contramoer vastzetten.

tobe66 (0), 3 jaar geleden

bedankt voor jullie antwoorden.

Ik heb de onderste moer goed vast gedraaid, en daar de contramoer bovenop vast gezet, ik hou dan boven de contramoer 7 windingen over, en boven de onderste moer 11 windiingen.
Als ik boven de onderste moer 5 windingen over hou dan zit de schokbreker niet vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.