Toyota Aygo 2011: motorlamje brand

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

De elektro van onze ayco gaf al jaren problemen. De afbeeldingen van richting aanduiding, groot licht geven al jaren problemen. De radio viel af en toe uit. De dealer Lantinga in UIthuizen heeft voor de radio in de cocpit twee draden gesoldeerd, heeft niet veel geholpen. Verleden week onder het rijden ging het motoraanduidingslampje aan. Ayco aan de kant gezet, geen olie probleem, wel alle andere aanwijzingen van richting licht olie en temparatuur werkten niet meer. Ben maar huis gereden en heb de massa aansluiting (gammel ringetje) schoongemaakt en weer aangesloten. De ayco heeft 3 dagen prima gewerkt , alle elektrische aanwijzingen werken nu prima. Gisteren aanwijzingen goed maar de motoraanduiding is weer gaan branden. De massaaansluiting weer af en aan . Alles werkt weer goed en moterlampje uit. Wat kan hier de oorzaak van zijn. Ayco heeft slechts 42000 kilimer gereden.

fred coopman

Geplaatst door fred coopman , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 4 maanden geleden

Ik zou beginnen met het laten uitlezen van de foutcodes als het lampje weer gaat branden.
En voor het uitlezen niet meer de massa los halen, want dan zijn de foutcodes kennelijk weer weg.
Dat kan een hoop gegis, geraad, gezoek, tijd en geld besparen.

fred coopman, 4 maanden geleden

De anwb heeft net de ayco uitgelezen kon niets vinden. Heb donderdag afspaak gemaakt met de dealer. Ga nu weer rijden in de hoop dat het lanpje voor donderdag weer aangaat, zodat ik hem kan wegbrengen.Als het lampje niet gaat branden zeg ik voorlopig de afspaak bij Lantinga Uithuize af.Veel dank voor het meedenken.Groet Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.