Toyota Avensis: auto gaat in stationair stand bij trekken van caravan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d

Ik ben in het bezit van een toyota avensis 2.0 d4d met 126 pk met een kilometer stand van net over de 2 ton heb ik geen problemen gehad tot de grote vakantie na ongeveer 800 km ging de auto van het gas en het lampje van motor storing ging aan na het contact er af te halen en er weer op te zetten kon ik verder alleen het lampje bleef branden na ongeveer 600 km begon het weer daarna om de 50 km ik ben naar de toyota dealer(Oostenrijk in Linz)
geweest en heeft hem uitgelezen met als gevolg turbo kapoet,na mijn weten is een turbo stuk als er geen vermogen meer in de auto zit maar zonder caravan word je in je stoel gezogen na 2000 touren.
Nu in Nederland bij mijn eigen garage word er niet aan de turbo gedacht maar aan een klep voor de turbo maar deze kan ik niet bestellen die ligt in backorder en kan even duren, de klep lijkt verder goed , de gasklep en de buis naar de inlaat is erg vervuild, inmmidels heb ik al de lucht massa meter sensor vervangen hebben jullie een advies voor mij ? of is dit een bekend euvel en komt het meer voor.

Niky

Geplaatst door Niky (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cobus klus (0), 14 jaar geleden

hoi niky
dit is inderdaad een meer voorkomend probleem maar niet alleen bij toyota
ook is het al meer besproken http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
zelf heb ik het probleem ook gehad en toen met forte de turbo ed gereinigt
en geen probleem meer gehad
dus kan ik je het reinigen echt aanraden

Niky (0), 13 jaar geleden

Graag zou ik willen weten als ik de egr klep demonteer wat er dan kan gebeuren met mijn motor blok.
om dat ik iemand van de anwb mij had verteld dan haal je hem er toch af ik weet dat er plaatjes voor vw zijn zijn die er ook voor Toyota Avensis 2004 d4d met 126 pk
Herman.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Gezien het bouwjaar en de wettelijke verplichtingen zal volledig demonteren niet gaan en resulteren in het nu bekende lampje en noodloop.
Ook volledig afdichten heeft waarschijnlijk hetzelfde resultaat. Als je in het afdichtplaatje 1 of 2 gaten boort (6 - 8 mm) heb je kans dat het werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.