Toyota Avensis Verso: lampje/verklikker niet-gesloten deuren blijft branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0D

Sinds een week blijft het dashboardlampje dat erop duidt dat een of meer deuren niet zijn gesloten branden. Wel brandt het lampje zwakker dan als een van de deuren daadwerkelijk geopend is. Ook bij sluiten van de auto blijft het dashboardlampje zwakjes branden.

De garagehouder heeft de contacten van de deuren en achterklep gecontroleerd en die blijken allemaal te werken. Het lijkt erop dat er ergens in het electrisch circuit iets 'lekt'. Wat natuurlijk vervelend is, want het belast de accu extra. Bovendien is zo'n continue brandend lampje irritant.

Vandaag bleek dat het euvel ook niet voor komt in de lijst met voorkomende problemen die de importeur voor dit type auto hanteert. Er zijn recent geen modificaties door mij aangebracht die een verklaring zouden kunnen zijn. Ook heeft er geen aanrijding o.i.d. plaats gehad. Kortom, geen logische verklaring te vinden voor de oorzaak wat zoeken naar de oorzaak nogal veelomvattend en tijdrovend maakt.

Ben benieuwd of iemand een idee heeft van wat er aan de hand kan zijn, hoe de oorzaak vast te stellen en op welke wijze deze te verhelpen. Alvast op voorhand bedankt voor het meedenken!

1marieke

Geplaatst door 1marieke (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Ron

De enige tip die ik nu kan geven als je zeker weet dat de schakelaars goed zijn is je bedrading volgen van je deur/kofferbak schakelaars naar het centralepunt en deze een voor een afkoppelen totdat het lampje uit gaat dan weet je waar je ongeveer moet zoeken .

Er is niks recent met de auto gebeurd ? (gesleuteld of iets achteraf ingebouwd )

Kan ook door vocht komen in een stekker ofschoon ik dat nog niet heb meegemaakt bij een toyota.

grt daan

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

ik zou toch dat contact van de achterklep eens zeer goed controleren daar zit meestal de fout en het cotact in het lichtje zelf

1marieke (0), 14 jaar geleden

Beste Daan en Jozef,

Hartelijk dank voor jullie reactie's. Dan wordt het toch de bedrading en de contacten een voor een langs lopen, te beginnen bij de achterklep.

Groet, Ron

richardspijker (0), 14 jaar geleden

beste ron
probleem al gevonden ? ben benieuwd !
bij mijn avensis verso bleef het lampje ook zwak branden ,
maar sinds vandaag brand het lampje feller en willen de deuren met afstandsbediening niet meer op slot
hij denkt dat er nog een deur los is .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.