Toyota Avensis Verso: inhouden en branden storingslampje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d

Hallo,

Ik heb sinds een week een probleem met mijn Avensis Verso 2.0 D4D. Bij rijden houdt de motor in, d.w.z. hij gaat niet meer sneller en het lampje van het motormanagement gaat branden. Na uitzetten van de motor en verwijderen sleutel doet hij weer "normaal". De auto rookt of walmt niet. Het probleem doet zich regelmatig voor en nu start hij ook slecht. Na voorgloeien moet er soms drie of vier keer gestart worden alvorens de motor het doet. Ik heb al diverse dingen gelezen. De motor is nog niet "uitgelezen", dat gaat nog gebeuren, maar wat kan het zijn? Turbo kapot, gloeibougies versleten, brandstofpomp, bepaalde kleppen of de luchtmassameter. Die laatste is een jaar of twee geleden vervangen. Toen hield de motor alleen in bij een toerental tussen de 2700 en 3200. Maar toen ging het storingslampje NIET branden.

Gisteren kwam mijn vrouw ermee thuis met de storing brandend. Ik heb toen een stukje gereden en hem (met warme motor) even flink op zijn staart getrapt. Auto trok als een lier en reed mijns inziens normaal....

Loekoeboeng

Geplaatst door Loekoeboeng (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Gewoon eerst uit laten lezen. Dan weet je in welke hoek je moet zoeken, anders is het maar gissen.

sjonny (0) PRO, 14 jaar geleden

verso bouwjaar voor 2005 turbo is meestal de boosdoener,vooral wat u aangeeft na uitzetten doet die weer normaal is typisch voor dit probleem

Loekoeboeng (0), 14 jaar geleden

Vandaag de Toyota laten uitlezen bij de dealer. Bleek, zoals veel vermeld in deze fora, dat de kleppen in de brandstofpomp versleten, ernstig vervuild, waren. Ze worden vandaag vervangen tegen inruil van zo rond de EURO 600,--.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.