Toyota Avensis Verso: Radio werkt niet meer goed (boordcomputer ontregeld?)....

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Nadat de motor een keer afsloeg (had de radio toen aan) en ik de auto weer opnieuw startte, deed de radio het niet meer. Uiteindelijk bleek dat de radio nu als volgt werkt:
Als de autolichten aan doet werkt de radio zoals ie hoort te werken. Doe je de verlichting uit, dan gaat ook de radio vanzelf uit. Als je de lampen dan weer aan doet gaat de radio niet vanzelf aan, maar wel als je de radio aanzet.
Als de autoverlichting uit is doet de radio het meestal niet. Soms wel, maar dan werkt die de ene keer goed en de andere keer kan je dan bv niet van zender wisselen. Of soms gaat ie op een gegeven moment vanzelf uit. Maar het meeste van de tijd doet ie het zonder de verlichting helemaal niet.
Maar nogmaals... met verlichting aan dus wel altijd goed!

Naast de oplossing om in het vervolg altijd met de lichten aan te rijden vraag ik mij af waaraan dit nu kan liggen. Komt het misschien door een piekspanning waardoor de radio en/of boordcomputer een optater heeft gehad toen ik de auto destijds opnieuw startte? Moet de boordcomputer worden gereset?

Wie heeft er enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Bij voorbaat dank voor de reactie(s).

Angus FR

Geplaatst door Angus FR (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (65) PRO, 14 jaar geleden

Het kan een piekspanning geweest zijn, maar heb je alle zekeringen gecontroleerd?
Als daar niets aan te zien is bekijk dan de stekker van de radio. Het lijkt er op dat de radio nu stroom krijgt van de verlichting. Nu hebben sommige autoradios een aansluiting voor meer licht op je display als het donker is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.