Toyota Avensis: hoog brandstof verbruik

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D cat

Wie kan me helpen!! Enkele maanden geleden kocht ik een avensis diesel uit 2006.Volgens opgave zou het gemiddelde verbruik ergens rond de 1 op 16 moeten liggen. Echter ik krijg hem met geen mogelijkheid zuiniger dan 1 op 9,9 gemiddeld. Ook niet als ik het nieuwe rijden toepas, ik ben een zeer rustig rijder. De auto is al eens uitgelezenen toen is het programma wat zich aanpast aan de gebruiker op nul gezet, dus zou de brandstof aansturing zich aan mij als nieuwe gebruiker aan moeten passen, dit had weinig resultaat. Ik heb nu nog Bovag garantieop de auto. dus graag tips zodat ik met gerichte vragen naar de garagehouder terug kan en niet met de bekende kluit in het riet gestuurd wordt. want met dit verbruik kan ik net zo goed op benzine auto gaan rijden.Mijn vorige auto was een Laguna Diesel en daarmee reed ik met gemak gemiddeld 1 op 17.
Dus heel graag tips en alvast hartelijk bedakt voor de genomen moeite! Ad van Dijck

ad van dijck

Geplaatst door ad van dijck (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Tja, dan moet je de dealer de auto laten controleren, maar dat is wel voor jouw rekening.
Of gewoon terug naar waar je hem gekocht hebt en die de kans geven de auto te repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.