Toyota Yaris 2005: Auto piept tijdens rijden

Bouwjaar: 2005

Mijn Toyota yaris uit 2005 (automaat) geeft een hoge toon tijdens rijden soms verschillende tonen soms langdurig zelfde frequentie zowel bij hoge als lage snelheden en geluid stopt zodra ik rem laat ik de rem los komt het geluid weer garage heeft toen ik dit probleem paar maanden geleden ontdekte de remblokken en schijven alle kanten vervangen geluid was weg nu paar maanden verder volop terug als zij ermee rijden horen ze uiteraard niks zal je net zien hebben alles nagekeken kunnen niks vinden. Heb geluidsopname bij maar kan het niet plaatsen

Kimo1977

Geplaatst door Kimo1977 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Highway (105) PRO, 2 jaar geleden

achter remmen nu? Of piepplaatje verbogen tenminste dat kon bij een andere Japanse auto.
Geen idee hoe het bij een Yaris is.

kaleido 1 (1345) PRO, 2 jaar geleden

Is de booster van de rembekrachtiging al gecontroleerd of komt het echt bij de wielen weg ?

Kimo1977 (0), 2 jaar geleden

Alle remblokken en schijven waren vervangen en het klinkt van rechtsvoor

Kimo1977 (0), 2 jaar geleden

@kaleido 1 het lijkt wel bij de wielen rechtsvoor maar is moeilijk te zeggen omdat het alleen rijdend te horen is de garage heeft de auto op de brug gezet alles nogmaals nagekeken. Weet iemand hoe ik de video met geluid kan plaatsen?

kaleido 1 (1345) PRO, 2 jaar geleden

Via you tube.

kaleido 1 (1345) PRO, 2 jaar geleden

Loopt de ankerplaat niet aan op de remschijf ?
Geen wiellager speling ?

Kimo1977 (0), 2 jaar geleden

Vandaag weer terug naar de garage met bovenstaande suggesties geven aan Geen speling wiellager ze hebben remschijven geslepen en gesmeerd nu even afwachten of geluid weg is.

Kimo1977 (0), 2 jaar geleden

Helaas het geluid is even weggeweest nadat de garage de remschijven had bijgevijld en gesmeerd maar gisteren hoorde ik het toch weer. Lijkt dan wel aan de schijven te liggen denk ik als leek dan.

kaleido 1 (1345) PRO, 2 jaar geleden

Remblokjes die veel messing/metaal deeltjes bevatten kunnen dit ook veroorzaken , een ander merk of zachtere blokjes wil wel eens helpen.

Kimo1977 (0), 2 jaar geleden

Dankjewel ik ga dit voorleggen aan de garage hoop dat het helpt want wordt er gek van.

Kimo1977 (0), 1 jaar geleden

Ik ben even naar een andere garage geweest om te kijken of zij het wel kunnen vinden. Die zag sowieso dat mijn rechterwiel heel stroef draait en erg warm werd. Hij heeft verder geconstateerd dat de cilinder in de remklauw bleef hangen. Waarschijnlijk wordt dat nieuwe remklauw voor nu heeft ie het even gesmeerd en gangbaar gemaakt zodat ik kan kijken of dit het oplost. Ik hoor nu af en toe vaag een piep maar niet zoals het was. Ik hoop opgelost dus. Nogmaals bedankt voor jullie input.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.