Toyota Yaris: Auto schokt en slaat soms af

Mijn auto schokt af en toe, het toerental schommelt dan en bij stilstaan slaat de motor wel eens af. Gasklephuis is schoongemaakt en bougies zijn vervangen. Iemand een idee wat de oorzaak verder kan zijn?

svfrj

Geplaatst door svfrj (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

daandc (0) PRO, 4 jaar geleden

Brandstofdruk in orde ?

Artois (0), 4 jaar geleden

Heeft de auto airco en stottert de auto niet als de airco uit staat? Als dit het geval is de motor laten draaien en onder de motorkap kijken of het stotteren bij het aanslaan van de airco-pomp begint en weer stopt bij het afslaan van de pomp. Zo ja... druk niet goed in het aircosysteem( te hoog cq te laag.. te veel cq te weinig koudemiddel/olie) door lekkage etc..etc. of aircopomp 'vastgeslagen'. Dit laatste kun je controleren door de motor af te zetten en kijken of het binnenste gedeelte van de pomp ( magneetkoppeling) met de hand te verdraaien is. Zo niet dan is de weerstand te groot en trekt de pomp het vermogen weg als deze in werking treedt met als gevolg dat de de motor gaat stotteren en/of afslaan. ( airco kan overigens wel gewoon koud worden in dat geval.)

(Ik ben geen specialist maar ik heb dit zelf pas aan de hand gehad en je denkt niet meteen aan de airco omdat deze normaliter het toerental wat omhoog zet juist en niet lager... dit komt dus door de verhoogde weerstand als de pomp 'vastzit'. Soms ruik je ook dezelfde zeer herkenbare rotte eieren lucht als welke je ruikt bij een versleten koppeling.)

Artois (0), 4 jaar geleden

( de LMM is ook vaak de boosdoener ... of andere sensor kan ook natuurlijk...bobine etc)

mikmod (30), 1 maand geleden

@ svfrj (0) heb je het probleem intussen gevonden? en hoe heeft is het opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.