Toyota Yaris 2013: Auto wilt niet uit gaan bij het drukken van de power knop

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 1NZ-FXE, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 55

Ik heb pas geleden een toyota yaris hybrid gekocht en sinds een paar weken wilt de auto soms niet uit gaan als ik de power knop indruk. De auto staat in P en terwijl ik de power knop indruk, druk ik met mijn voeten op de rem. De auto wilt dan niet uit gaan. Het ready lampje op de dashboard brandt dan. Pas na heel vaak klikken gaat het plotseling uit. Het duurt ongeveer 5 minuten voordat het uitgaat. Bij het aanzetten van de auto gebeurd het ook dat het bij het klikken van de startknop de auto niet aan wilt gaan. De ready lampje brandt dan niet bij het indrukken van de power knop. Pas na een paar minuten proberen in te drukken gaat de auto aan en brandt het ready lampje.

Ik had ergens gelezen dat het aan de 12volt accu zou kunnen liggen en die heb ik dan ook vernieuwd. Dat was niet de oplossing van het probleem. Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?

Kan het misschien zijn dat de computer van de auto soms niet goed het Park signaal ontvangt/verwerkt en het daarom niet uitgaat?

JJ123

Geplaatst door JJ123 , lid sinds 7 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 10 maanden geleden

Heb je de auto particulier gekocht of bij een bedrijf?
In het laatste geval heb je recht op de "wettelijke" garantie en kosteloze reparatie door de verkoper.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

JJ123, 10 maanden geleden

Nee ik heb de auto bij een particulier gekocht. Al een paar maanden geleden

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Laat wel auto eens uitlezen , misschien levert dat iets op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Toyota Yaris aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.