Toyota Camry: Automaat Camry V6 MCV30

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1MZ-FE

Hallo,

ik rij met een Camry 3.0 V6 automaat met 190.000 km op te klok. Nu is het probleem dat de auto wat schokt in de aandrijflijn. Dit doet de auto het ergst bij +/- 80km/u. Schakel je de O/D uit, dan is het minder of weg. Zou dit de automaat kunnen zijn? Motormanagement is volledig uitgelezen en geen foutcodes gevonden. Auto is altijd dealer onderhouden.
Wie kan mij helpen??

xs2paul

Geplaatst door xs2paul (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bavke (0) PRO, 14 jaar geleden

Wanneer is voor het laatst de olie van de automaatbak vervangen?
Je zou deze eens goed moeten spoelen, dwz olie aftappen, opnieuw vullen en laten draaien.(Let wel op dat je de hoeveelheid vult wat je afgetapt hebt)
Dit doe je 2 a 3 keer zodat je zeker weet dat de olie schoon is.

xs2paul (0), 14 jaar geleden

[quote=Bavke]Wanneer is voor het laatst de olie van de automaatbak vervangen?
Je zou deze eens goed moeten spoelen, dwz olie aftappen, opnieuw vullen en laten draaien.(Let wel op dat je de hoeveelheid vult wat je afgetapt hebt)
Dit doe je 2 a 3 keer zodat je zeker weet dat de olie schoon is.[/quote]
Dat is nou net het probleem, volgens toyota hoeft de automaatolie niet vervangen worden. Dus deze olie zit er al zo lang in zolang de auto bestaat.
Volgens automaatrevisie bedrijf heeft dit geen zin. Hun zeggen dat de lock-up stuk is waardoor er een hoop vuil in het systeem zit. Dit krijg je er nooit helemaal uit. Lock-up kan alleen vervangen door de automaat uit elkaar te halen.... Kosten €2500,-!!

JHV (0), 14 jaar geleden

Ik zou olie vervangen, kosten maxiaal een 150 a 200euro toch.
Bij de Citroen C5 is er ook "sealed for life" van de automatische bak. Maar bv Autotrans denkt daar echt anders over. De C dealer geeft aan dat het niet hoeft idd.
Onze automatsche bak schakelde echt beter na olie verversen.
johan

xs2paul (0), 14 jaar geleden

Ik ga aanstaande donderdag de olie verversen, mij is ook aangeraden om de onderpan en de aanzuigzeef te demonteren. Dan is de bak voor 75% leeg. Alles goed cleanen en weer monteren. Verse olie er in en dan rijden met die kar.
Ik laat t resultaat weten, in ieder geval bedankt voor de reacties!

_Allard_ (0), 14 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn Camry V6 maar heb me er maar bij neer gelegd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.