Toyota Avensis: Avensis D4D 2.0 115 PK houdt in/ trekt niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Vandaag deze auto proef gereden, auto heeft 116000 km gelopen (aantoonbaar).
Op de snelweg op cruise gezet bij 120km/h. Om te testen dan versnellen en terug laten komen op 120 km/h werkt, op cruise gas gegeven. Auto reageert totaal niet. Van cruise af gezet, gas geven (plank) auto reageert niet. Terug laten zakken tot 100, naar 4 terug geschakeld, auto blijft bij plank gas in 100 rijden maar trekt niet door. Op naderende rotonde 50 in de 3e versnelling, auto begint te horten en te stoten. Met de koppeling in getrapt gaan de toeren wel omhoog bij gas geven. Auto op een parkeerterein 5 minuten stationair laten lopen, daarna geen problemen meer en de auto trekt weer zoals het moet.
Bij dit alles zijn geen lampjes gaan branden. (of kortstondig en mij op dat moment niet opgevallen).
Heeft iemand enig idee wat de oorzaak hiervan kan zijn?

FokkoNuman

Geplaatst door FokkoNuman (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Scv klepjes op de brandstofpomp,het horten stoten is waarschijnlijk net te kort om het storingslampje op te laten lichten.
Kosten van het vervangen zijn ±380 euro.
Als er een storing verschijnt dan is meestal code 078.
Mits het dit is natuurlijk,kan ook de turbo of de EGR zijn.
Maar dit komt het meest voor.
Bij een particulier of garage te koop?.

Als je toch interesse hebt aanbieden bij de toyo dealer en vragen wat het kost voordat je tot aanschaf over gaat.
Maar aan de andere kant,geen hand vol maar een land vol,je kunt de auto ook lekker laten staan.

FokkoNuman (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de info. De auto staat bij een universele Bovag garage te koop. Is de turbo een serieuze kandidaat? Kan deze uitvallen en dan weer functioneren? Ik vind deze qua kosten wel het grootste risico. De boekjes laten overigens zien dat de auto de afgelopen 3 jaar 7000km per jaar heeft gereden, is dit nog nuttige info? Groeten Fokko

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Ja,het zou de turbo kunnen zijn,maar is niet zo aannemelijk vanwege de km stand.
Wel weing gereden de afgelopen 3 jaar,NAP gecheckt?.
Wat vind die garage zelf van de klacht dan?.
Ik neem aan dat je het gemeld hebt na de proefrit.
Persoonlijk zou ik de auto laten staan,er zijn er zat te koop.
Waarschijnlijk is de auto ook weggedaan om deze storing,eigenaar wilde er blijkbaar geen geld meer in steken.
Onderhoudshistorie bekend of gezien?.

FokkoNuman (0), 12 jaar geleden

Boekjes aanwezig. heb de Toyota dealer die deze gestempeld heeft gemaild, deze heeft bevestigd dat de km stand klopt. Auto komt uit de lease, heeft de eerste 3 jaar 85000 gelopen en de rest in de volgende 3 jaar (21000). Probleem gemeld na de proefrit. Tevens contact opgenomen met mijn dealer (Toyota), zij willen hem controleren en uitlezen, verkoper gaat hiermee akkoord. Het onderhoudsboekje laat de eerste 3 jaar netjes elke 15000 een beurt zien, daarna ieder jaar om ongeveer 7000km. Standaard lease aanpak dus. Begrijp je gevoel om de auto te laten staan, daartegenover spreekt er ook veel voor: duidelijke geschiedenis, 1 eigenaar, 6 maand Bovag garantie en vooral een erg lage km stand voor dit bouwjaar en deze prijs (€10950).

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Vraag even hoeveel het kost om extra garantie bij te kopen (b.v. verlenging tot een jaar). Dan weet je direct hoeveel achterstallig onderhoud er aan de auto zit. Overigens lijkt het mij niet teveel gevraagd dat ze het probleem oplossen voordat je de auto koopt.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Helemaal niet aan beginnen.
Tenslotte koop je een andere auto om toch weer een aantal jaren probleemloos rond te rijden.
Je koopt geen auto waar al gelijk troubles aan zitten.
Geen hand vol,maar een land vol,er zijn er zat van dit type te koop.
Waarom een auto gaan kopen en extra garantie gaan vragen wegens vermeend achterstallig onderhoud.
Dat is het paard achter de wagen spannen.
Ik koop een andere auto omdat de huidige of op is of hij is voor mij economisch af gereden en dan komt er gewoon weer een ander gebakje.
Én ik zou er totaal geen zin in hebben om gelijk weer met troubles geconfronteerd te worden waarvan ik al weet door middel van een proefrit dat ze er al in zitten.
Nee hoor,gewoon verder kijken en dan kom je wel weer wat anders tegen wat wel aan je verwachtingen voldoet.

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Even goed lezen wat ik typte: De prijs voor extra garantie is een goede indicatie van hoeveel kosten je moet maken om de auto in goede staat te krijgen! Ik zeg niet dat je er garantie bij moet kopen (dat zou ik zelfs afraden).

Geen enkele autoverkoper wil geld toeleggen op een auto en gaat een auto niet uitgebreid repareren voordat 'ie verkocht is. Ook garantie wordt niet gratis weggegeven. Bij iedere tweedehands auto die je koopt van een particulier of een handelaar heb je eenmaal achterstallig onderhoud. Het is en blijft een gebruikte auto en er is altijd wel iets bijna versleten. Ik reken bij de aanschaf van een tweedehands auto altijd op 300 tot 900 euro aan kosten om de auto weer helemaal in orde te krijgen en daarop baseer ik ook de prijs die ik wil betalen.

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

FokkoNuman

De discussie die nu gaande is daar is Problemcar feitelijk niet voor bedoelt. Wij houden ons voornamelijk bezig met het oplossen van technische problemen.
Mocht je twijfels hebben over het niet / wel aankopen van dit voertuig raad ik je aan een Dekra / Anwb keuring uit te laten voeren.
Gebreken NU aanwezig komen zo aan het licht. Maak na het in handen hebben van dit rapport een definitieve beslissing.

Natuurlijk willen we je best een stukje op weg helpen:

www.autoweek.nl www.autozine.nl

Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.