Toyota Corolla 1991: bedrading uit stekker ontsteking

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 12V

Deze Nederlandse Toyota Corolla staat in Curacao, Nu hebben een paar 'beestjes' de bedrading uit de stekker van de onsteking getrokken, en nu wil ikgraag weten of iemand mij kan vertellen in welke plaats de draden terug moeten.
De aders uit de onsteking hebben de volgende kleur:
Rood - Wit - Geel - Blauw
De 4 adrige aansluiting: Zwart - Wit - Groen-Geel - Groen-Wit

GerardB1963

Geplaatst door GerardB1963 (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Dat past als het goed is maar op 1 manier. Gewoon terugplaatsen.

GerardB1963 (0) PRO, 13 jaar geleden

100 punten nu heb ik de stekker met 4 losse draden zie tekst,
en dan.....................

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Ik zie geen losse draden op de foto. Wel een stekker naast de verdeelkap waar de losse stekker in lijkt te passen. Ik vind het trouwens een vreemd verhaal. Je trekt de draden niet zomaar uit dergelijke connectoren zonder de connectoren stuk te maken.

GerardB1963 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Nico8119]Ik zie geen losse draden op de foto. Wel een stekker naast de verdeelkap waar de losse stekker in lijkt te passen. Ik vind het trouwens een vreemd verhaal. Je trekt de draden niet zomaar uit dergelijke connectoren zonder de connectoren stuk te maken.[/quote]
Ik begrijp hier wat frustratie maar in welke volgorde komen die draden te zitten???

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Ik heb hier alleen een schema van het '92 - 94' model en daar zijn de kleuren anders. Maar dan nog staat er niet bij hoe de draden in de steker moeten zitten. Probeer eens een foto op internet te zoeken. Of anders op een autosloop kijken.

cl lion (0), 13 jaar geleden

De kleuren komen op het hele WWW niet voor. Dus probleem. Maar het probleem is opgelost door een man van 79 jaar en woonachtig op Curacao. Van beroep doet hij het reviseren van dit soort dingen + motoren.

@Nico8119 [quote]Je trekt de draden niet zomaar uit dergelijke connectoren zonder de connectoren stuk te maken.[/quote]
Deze trek je er dus wel uit. Ze zitten met een klein rubbertje in de stekker. kort rukje en ze zijn eruit zonder de stekker te beschadigen. Probeer maar eens.
Ik ben de eigenaar van deze wagen en weet precies wat ik zag. Nu heb ik dus wel een schema gemaakt van de bedrading.

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Ik heb weleens draden uit zo'n stekker gehaald maar dat is meestal een heel gepruts met palletjes die je moet wegduwen. Soms moet je eerst een blokkering weghalen. Kennelijk is jouw steker niet meer compleet of was deze al beschadigd want je mag ze er niet zomaar uit kunnen trekken. Als ik jou was zou ik kijken of je de draden kunt vastzetten anders heb je misschien kans dat ze er tijdens het rijden uit vallen.

Je had overigens op internet kunnen zoeken naar een foto van een gelijksoortige auto, niet naar de kleuren! Als je met Google zoekt naar plaatjes van een verdeler van een Corolla dan krijg je honderden afbeeldingen. Je hebt maar 1 gek nodig die een foto van een open motorkap heeft genomen...

GerardB1963 (0) PRO, 9 jaar geleden

oplossing gevonden na wat puzzel werk. tis te lang geleden om precies te omschrijven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.