Toyota Yaris 2012: Benzinelucht / resonantie

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1NR-FE, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 73

Na jaren de trotse eigenaar te zijn geweest van een super betrouwbare Toyota Starlet, werd het nu tijd om over te stappen op iets nieuwers als tweede auto.
Sinds twee weken ben ik in bezit van een Yaris 1.3vvti bj.2012 100pk met 6 versnellingen. Nette auto, altijd netjes z’n onderhoud gehad. Echter vallen me twee dingen op die ik niet helemaal kan plaatsen.

1: ik krijg af en toe een hele lichte benzinelucht in de auto via de ventilatieroosters. Dit alleen bij stilstand en ook niet altijd. (Warme motor)

2: de auto lijkt iets te trillen/resoneren bij een een vaste snelheid op een 80km weg. Wanneer de koppeling ingetrapt wordt voel ik het ook nog, ik kan niet echt de vinger er op leggen of het nou uit de aandrijving komt of dat het gewoon het vrij harde onderstel is wat dan de lichte trillingen doorgeeft. De motor loopt heel stil en als een zonnetje stationair en ik wil dan ook eigenlijk niet geloven dat het daar uit voort komt. Toch lijkt het voor mijn gevoel ook niet uit de gloednieuwe banden te komen 🤷‍♂️

Iemand een idee ?

gerrit 21

Geplaatst door gerrit 21 , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.