Toyota avensis: binnenverlichting gaat niet meer uit

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 d-4d

Hallo allemaal,

Sinds een week hebben wij een toyota avensis 2.2 d-4d

Prachtige auto !!

Maar nu trok ik vanmiddag de deur dicht en ging de binnenverlichting niet uit!
Ook geeft hij op het dashbaord aan dat er een deur los staat (heb alle deuren al 10 x opnieuw dicht gegooit geen verschil)
en kan ik de auto niet meer op afstand vergrendelen!

Wel werkt de centrale vergrendeling als ik met de hand de sleutel in de deur draai

Als ik in de deursponningen kijk zie ik een schakelaar die bediend word door het dicht gooien van de deur als ik deze in druk met de vinger reageerd de uitstapverlichting hier wel op onder in de deur. De achterdeuren reageren ook gewoon nog op de achterste binnen verlichting.

Wie heeft voor ons de oplossing ??????

bij voorbaat dank

mvg Karel

Karel1987

Geplaatst door Karel1987 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

01Han01 (0), 11 jaar geleden

Hey Karel,

Kofferbaksluit goed??
Het kan zij dat de deuren goed sluiten maar als er 1 van de schakelaars niet goed functioneerd dan blijft het lampje op de dashboard branden.
Je zou de deuren 1 voor 1 kunnen controleren.
Alle deuren dicht---Contact in stand 2---laat iemand 1 deur openen, schakelaar van die deur indrukken en kijken of het lampje uit gaat

Gr. Han

Karel1987 (0), 11 jaar geleden

Hallo Han,

Allereerst bedankt voor je reactie.

Het probleem is opgelost !

De deur portieren schakelen via de drukschakelaars.
de kofferbak is de enigste die in het slot schakeld. heb deze er uit gehaald en door gemeten, deze bleek wel te functioneren.
echter na het terug monteren werkt alles gewoon weer. de de binnenverlichting gaat weer uit (beetje raar). vermoed dus een slechte stekker verbinding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.