Toyota corolla: bruusk inhouden en dan gewoon doorgaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

mijn vriendin haar corolla heeft sinds kort een nogal hinderlijk probleem. Bij het optrekken houdt ie zo tegen de 1500-2000 toeren opeens bruusk in voor n sekonde en dan gaat ie terug gewoon door de toeren in. Ronduit gevaarlijk in sommige situaties! Hij heeft het niet altijd maar toch meestal.. Het is er dus eentje met de beruchte peugeot 1.9 motor. Ik weet dat een aantal jaren geleden onder garantie iets vervangen is van de brandstoftoevoer maar mn vriendin weet niet meer wat precies, ik vermoed de inspuitpomp want haar garagist zei toen nog dat ze geluk had dat het onder garantie was omdat het anders duizenden euro's had gekost. Zou deze toen vervangen kunnen zijn door n tweedehandexemplaar of zo? We zouden de auto net verkopen en dan gebeurd er dit.. Ik wil het uiteraard opgelost hebben voor ie verkocht wordt.. gr. kets

Kets

Geplaatst door Kets (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Kets (0), 17 jaar geleden

niemand enig idee? :-(

wimpie1 (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Ja , enig idee.. luchtmassameter als die er op zit is het eerste om te controleren denk ik.En goed opletten wanneer het is.
Bij koude motor, in bochten bij nat weer enz.

Dit kan iemand op een idee brengen wat het kan zijn.

Wim

Kets (0), 17 jaar geleden

ik ga de AFM morgen s checken, Als het eentje is met zo'n draad-sensor dan kan k die wel ns kuisen ook.. Ja hij heeft het altijd eigenlijk, niet bij een specifieke situatie.. gewoon soms wel, soms niet..
tnx

patrickbotten (0) PRO, 17 jaar geleden

laat iemand het contact even opzetten en hoor aan de inspuitpomp of je een 3-tal seconden een ratelend geluid hoort, dit is de timing controle valve, hoor je dat niet zit ze vast en moet ze vervangen worden.
laat weten wat ze doet ?????
groeten

Kets (0), 17 jaar geleden

hey! bedankt voor de reactie! heb het juist getest en het geluid is er duidelijk dus dit zal het niet zijn.. Morgen ga k de lmm ns nakijken..

Kets (0), 17 jaar geleden

als de stekker uitgetrokken is dan heeft ie het niet meer, ik heb de sensordraadjes gekuisd van de luchtmeter maar hij heeft het nog dus zal ie wel gewoon kapot zijn. Ik heb ze gekuisd met verdunner, k dacht dat dit geschikt was hiervoor, er kwam wel redelijk wat vuil vanaf.. Als ik de stekker uitgetrokken had, ging het motor-lampje branden (uiteraard), maar toen k m terug instak toen bleef het lampje ook branden. Hoe zou dit opeens komen?

wimpie1 (0), 17 jaar geleden

Hoi Kets,

Het lampje blijft branden tot je het contact uitzet en de sleutel uit het contactslot haalt. Als je vervolgens weer opnieuw start is het lampje hopelijk uit want anders heeft de lmm waarschijnlijk de geest gegeven. Je kan nog proberen de ecu te resetten door de accu een kwartiertje los te gooien want dan vergeet hij de geleerde waardes die nu door de schoonmaakactie wel eens veranderd kunnen zijn.
Bij mijn opeltje werkte dit nog wel eens, mijn toyo heeft gelukkig minder fratsen dus weet ik niet 100% zeker of dit werkt maar het kost toch geen geld.

Wim

Kets (0), 17 jaar geleden

k had het contact al wel paar keer aan en uitgezet maar niet effectief de sleutel eruit gehaald, mss dat dat wel helpt. K had ook gebeld voor n afspraak bij t plaatselijke dieselcentrum, t was het verwachte antwoord: "bekend probleem met die motoren, is de klep van de inspuitpomp" Toen ik t verhaal gedaan dat ik die klep al getest had (zie hierboven) en dat als ik de lmm stekker uittrok het probleem weg was, dus dat het hoogstwaarschijnlijk toch de meter was die kaduuk is. Die meneer begint te lachen en zegt zelfzeker "meneer die auto heeft geen luchtmassameter" Waarop ik antwoord dat ik m net gekuisd heb, toen werd t ff stil, en heb k besloten om toch maar niet naar die afspraak te gaan.. Morgen bellen voor n nieuwe LMM bij toyota.. Pff k voel al pijn in mn portefeuille..

wimpie1 (0), 17 jaar geleden

Hoi kets,

Naar mijn informatie kost de sensor iets van 173 euro, excl montage bij de dealer.
Laat aub weten of het hier mee opgelost is?

WIm

Kets (0), 17 jaar geleden

de auto is ondertussen verkocht, met kapotte luchtmeter dus.. Het stekkertje er terug ingedaan voor de keuring zodat t lampje uitging. De nieuwe eigenaar mag m vervangen, hij is op de hoogte dus..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.