Toyota Corolla: motor ratelt rond 120km/h

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo,
De motor van mijn corolla met 191.000 op de teller begint, wanneer ik snel accelereer, te ratelen bij 120km/h. Wanneer ik deze snelheid voorbij ben (vanaf 130km/h) houdt het weer op. Iemand enig idee of dit misschien een euvel van dit type auto is? Tevens vroeg ik me af of een verbruik van 1:17 normaal voor dit type motor is? Het olieverbruik is nihil. Alvast bedankt voor de reacties.
Ik heb het idee dat het links voorin zit, wanneer ik plots de koppeling indruk is het geluid weg. Wanneer ik rustig optrek en doorschakel ratelt ie niet bij 120, het gebeurt alleen wanneer ik bijv. in de 4 doortrek en dan overschakel. Bedankt voor de reeds geplaatste reacties

abirex

Geplaatst door abirex (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

patrickbotten (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=abirex]Hallo,
De motor van mijn corolla met 191.000 op de teller begint, wanneer ik snel accelereer, te ratelen bij 120km/h. Wanneer ik deze snelheid voorbij ben (vanaf 130km/h) houdt het weer op. Iemand enig idee of dit misschien een euvel van dit type auto is? Tevens vroeg ik me af of een verbruik van 1:17 normaal voor dit type motor is? Het olieverbruik is nihil. Alvast bedankt voor de reacties.[/quote]
wat hoor je ratelen, de motor, chassis, dashboard, ..... ?
En kan je ook een richting bepalen: links vooraan , rechts achteraan, midden aan schutbord, onder wagen ????????

Dit is makkelijker om voor een oplossing te vinden.

Is het in een bepaald toerentalgebied ? Zo ja, in alle versnellingen ?????

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Kijk de luchtinlaat eens goed na zowel voor als na het luchtfilter. Dat zat bij mijn Corolla ook los en gaf een vreemde ratel. 1:17 is wel wat weinig. Met de normale BP/Shell haalde ik meestel een verbruik van ongeveer 1:18 (met ruim 3 ton op de teller).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.