Toyota Avensis 2000: centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Ik heb het volgend probleem. De centrale vergrendeling gaat soms vanzelf openen, dwz. Ik sluit de deuren , op afstand, en automatisch gaat de vergrendeling de sloten weer openen. Maar de vergrendeling gaat dit een aantal keer na elkaar doen.
Wel een beetje gevaarlijk, want de ene keer gebeurd dit als de auto stilstaat, maar dit gebeurd ook bij een rijdende wagen, en de knipperlichten branden dan ook steeds bij het ontgrendelen van de deuren.
Ik heb de fiche links aan de pedalen losgetrokken,(diegene waar o.a. de linker luidspreker bijzit.) en nu is het gestopt.
Maar nu kan ik de deuren, natuurlijk niet meer met de knop in het linkerportier bedienen.
Ik had dat probleem al bij aankoop van deze wagen, toen is de centrale comp. vervangen door de dealer.
Het probleem is dan een jaartje of 4 weggebleven, maar herbegint weer.
Ik heb ook één sleutel die steeds zijn ""geheugen"" verliest.
Heeft er iemand raad??

Bedankt op voorhand.

flappy

Geplaatst door flappy (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jerry Baart (0), 16 jaar geleden

Het probleem zit in het slot van de bestuurdersdeur. Een schakelaartje weigert af en toe dienst. Hierdoor ziet de cv dat niet alle deuren op slot gaan. Enige goede oplossing is het vervangen van het slot (duur!). Het schakelaartje zit in dat slot gemonteerd en is niet los leverbaar of vervangbaar.

Succes!!

flappy (0), 16 jaar geleden

Hallo Jerry,

Welk kleur van draadje loopt ernaar het contactje in het slot, als ik dat afknip is de miserie gedaan. Dan werkt het slot niet meer met de sleutel, voor alle deuren, maar dan werkt de afstandsbediening tenminste.
Ik keek al eens in de deur, om het slot te vervangen , maar dat lijkt niet zo simpel te zijn.

toch bedankt om te reageren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.