Toyota 0: Centrale vergrendeling op knipperlicht aansluiten

Hallo allen,

Ik heb een Centrale Vergrendeling systeem met afstandbediening gekocht. Alles netjes weggewerkt enzo.. maaaaar ik zou graag de knipperlichten willen laten knipperen bij het openen/sluiten. Nou weet ik inmiddels ook waar het knipperlichtrelais zit en welke draden ik moet hebben, alleen ik heb 2 draden over op het CV kastje wat ik heb gekocht. Namelijk een bruine en een witte, volgens het schema zijn deze voor het alarm. Ik heb ze doorgemeten en bij sluiten staat op de bruine continu 12v en op de witte 0v, en bij het openen precies andersom. Kan ik hier iets mee??

Er zit dus waarschijnlijk geen knipperlicht functie op, maar heb gelezen dat dit wel mogelijk moet zijn met een relais, of mischien op een andere manier ?

Ben benieuwd naar jullie reacties

jaawis

Geplaatst door jaawis (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jaawis (0), 12 jaar geleden

als ik nou de knipperlichten bij de waarschuwingsknop doorverbind, en als ik dan het linkerknipperlicht op de open van de cv motor kabel leg en de sluit op de rechter...
Dan gaat bij openen het knipperlicht alleen aan de bestuurderskant 1 keer, en bij sluiten alleen de rechter kant 1 keer...

Hier moet tog een andere oplossing voor zijn ?

daandc (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit is mogelijk met diode's door dioden te gebruiken gaat het signaal vergrendelen/openen wel naar de lampen maar niet van de lampen terug naar c.v .

Want als je dan je raw L zou gebruiken dan gaat raw R meeknipperen met dioden niet .

daandc (0) PRO, 12 jaar geleden

Jaawis als je er nog een schema van moet hebben stuur dan even een mailtje want uploaden met image sjit werkt het weer niet !!!

jaawis (0), 12 jaar geleden

Beste Daan,

Bedankt, je hebt me al meerdere malen geholpen ;-)
Schemaatje mag wel maar ik zie nergens dat ik je een bericht kan sturen, mijn email is jaawis@hotmail.com

Wat ik zelf in gedachten had was: knipperlichten draad splitsen, zodat ik uiteindelijk 4 knipperlichtdraden heb, en dan op alle 4 een diode ?
En dan vervolgens de 2 motor draden ook weer splitsen en erop aan sluiten ?

Of moet ik gewoon de knipperlichten op elkaar aansluiten, diode ertussen en dan weet ik het eigenlijks al niet meer, omdat ik de boel aanstuur door 2 draden van open/sluiten omdat er geen officiele knipperlichtfunctie opzit.

Ik las ook dat dit met een relais kon, maar ik heb 3 verschillende relais geprobeerd uit mijn auto, en alle 3 schakelen ze wel die relais met open/sluiten maar de knipperlichten niet..?

daandc (0) PRO, 12 jaar geleden

you got mail jaawis !!!

jaawis (0), 12 jaar geleden

Thnx, probleem opgelost.

Aangezien mijn Cv geen Knipperlichtaansturing had, heb ik dus aangezien mij Celica 2 deurs is en de Cv voor 4 deurs, deze overige 2 draden gebruikt voor open/dicht op de alarmlicht.
Ik heb hiervoor 4 diodes gebruikt, 2 voor op de CV draden, en 2 bij de knipperlichten.

Want met 2 diodes kwam ik niet ver, omdat het sluit signaal een - is, en de open signaal een +
En als ik beide met elkaar verbond deden de knipperlichten het weer niet.

Nergens bij een garage, autospulhandel waren diodes te verkijgen dus ik heb ze maar uit een oud radio gehaald.

Enig nadeel, dat het knipperlicht maar 1 keer knippert bij open/dicht.
Maar Agh ja als echt frysk, Mei Bûter, Brea en Griene Tsiis druk je dan maar een keer extra op het knopje ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota 0 of stel zelf een nieuwe vraag.