Toyota Avensis: condens in koplampen

Bouwjaar: 2004

Ik heb hier eerder ook al vermeld dat er soms condens komt in de koplampen.De één zegt dat het normaal is , de andere weer niet.Kheb het zelfs gelezen op internet , de site van Hella maar het staat ook in de manuel die meegeleverd is bij de wagen dat condens mogelijk is in de koplampen maar geen kwaad kan en terug verdwijnt.Nu kan ik helemaal niet meer volgen......

marc6890

Geplaatst door marc6890 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Bert1164 (0), 18 jaar geleden

Hallo Marc, eerder heb ik je geantwoord dat het normaal is om af en toe een beetje condens in de koplampen te hebben. In December ben ik met mijn avensis op vakantie geweest en heb meerdere malen langdurig met licht aan in de regen gereden. Er is toen veel condens en ook water in beide koplampen gekomen die ook niet meer weg is gegaan. Bij terugkomst ben ik naar de dealer gegaan en die heeft er nog dezelfde week 2 nieuwe koplampen in gezet, uiteraard voor garantie. Bij mijn subaru had ik het vroeger ook wel een beetje maar dat was altijd na een dag weg. Nogmaals koplampen zijn niet luchtdicht, integendeel ze hebben altijd een ventilatieopening waardoor er bij koud en vochtig weer altijd condens kan ontstaan. Bij mij bleek er sprake te zijn van lekkage en dan komt er gewoon veel water in dat ook niet meer verdampt. De stuurhuizen betreffen alleen de 1.8 modellen van 2003.

Groeten Bert Vellen

marc6890 (0), 18 jaar geleden

Hallo Bert.Ook bij mijn wagen zijn er heel af en toe wat waterdruppeltjes te zien maar verdwijnt steeds weer na een dag , soms 2.Het is waar dat het meestal voorvalt bij koud en vochtig weer.Bij U gingen de druppels dus helemaal niet meer weg ?

Bert1164 (0), 18 jaar geleden

Hallo Marc inderdaad gingen bij mij de waterdruppels na een week nog niet weg, toen vond de dealer het dan ook nodig om twee nieuwe koplampen te monteren.

Groeten Bert Vellen

marc6890 (0), 18 jaar geleden

Hallo Bert , dankje voor je antwoord.Ik denk dat ik dan nog geen probleem heb .Ik heb nog 4 jaar garantie , dus.....

Vriendelijke groeten Vloeberghs Marc

Bert1164 (0), 18 jaar geleden

Vandaag kreeg ik een telefoontje van de dealer dat met de mededeling dat er op de koplampen nog een kapje (achter op het dimlicht ) gemonteerd moest worden. Dit was me niet verteld toen de lampen gemonteerd werden. Bij de nieuwe gewijzigde koplampen is er nog nauwelijks ruimte om erbij te komen, de monteur kreeg ze er nauwelijks op. De lampen hebben dus een modificatie ondergaan opmdat er toch meer auto's met lekke koplampen zijn geweest. Een lamp verwisselen gaat volgens mij alleen nog maar door de bumper te demonteren. Dit valt me toch tegen van toyota.

Groeten Bert Vellen

robbie10011 (0) PRO, 18 jaar geleden

hey hallo.
het is idd zo dat een hoop koplampen van de avensis vervangen zijn ivm vocht en soms met het losbranden van de bevestiging van de lamp. je bumper hoeft er niet af voor het monteren van een lampje. om je koplamp te vervangen moet wel je bumper los/ er af. maar toyota houdt nog wel redelijk rekening met de klanten. als je een stadslichtlampje van een volkswagen passat wil vernieuwen moet je de complete koplamp er uit halen. dus het valt nog reuze mee.
mvg robbie f

marc6890 (0), 18 jaar geleden

Ik heb vandaag ook beslist beide koplampen van mijn avensis te laten vervangen.Ook bij mijn wagen teveel condens en waterdruppels.Hopelijk nu geen problemen meer daarmee.Ik hoop dat je gelijk hebt Rob ,want lampjes vervangen is geen simpel werkje meer zoals vroeger.
mvg Vloeberghs Marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.