Toyota carolla 1.6: contactslot defect of ergens een relais

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4A-FE

Goedenavond,

Ik heb een probleem met een carolla 1.6 benzine met een 4A-FE motor uit 1999. De startmotor weigerd regelmatig, Warm vaker dan koud. ik heb het nu zelf ook geprobeerd en als ik wil starten start de startmotor even maar stopt dan, en als ik dan de sleutel niet terug draai van het contact maar gewoon "door start" gaat de startmotor weer verder na 1 seconde niet gereageerd te hebben. Het is dus of de stroom even wegvalt.
Ik heb de accu klemmen en de aansluitingen van de massa's op het blok gecontrolleerd en zijn goed. de aansluitingen op de startmotor zijn ook goed. Ik heb toen de startmotor er toch maar afgehaald omdat er niks te zien was toen ik deze uit elkaar haalde zag ik dat het plastic huis je erin gescheurd was en er stukken af waren dus heb ik een nieuwe startmotor besteld en gemonteerd. Gister ging alles goed en vandaag belde klant alweer datprobleem er nog is. nu is mijn vraag komt het vaker voor dat het contactslot dan dus defect is (dat zou voor de hand liggen) Of zit er nog iets tussen geschakeld tussen het contactslot en de startmotor?
De keren dat de motor wel goed start slaat ie meteen aan en is er geen vuiltje aan de lucht.

Wie kan mij helpen???

Willie

willie12155

Geplaatst door willie12155 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 16 jaar geleden

bij een avensis heb ik al een paar keer meegemaakt dat het contactslot stuk was, misschien is dat bij jouw ook wel.

Bavke (0) PRO, 16 jaar geleden

Heel simpel te controleren.
Zet even een controlelampje op het startsignaal bij het contactslot
Als deze geen signaal krijgt op het moment dat hij niet start zit het in het contactslot( electrisch of mechanisch gedeelte, zal wel electrisch zijn)
Als dat wel het geval is, meet je hetzelfde op de startmotor.
1+1=2 en je komt er wel uit
Succes

willie12155 (0), 16 jaar geleden

Ik heb gemeten bij het contactslot op de schakeldraad voor het starten maar de auto blijft nu steeds goed starten. Dus gaat mijn lampje ook steeds netjes aan. Ik heb drie dagen geleden in overleg met de klant toch maar het electronische gedeelte vervangen van het contactslot. Verder heb ik de klemkracht een beetje beter gemaakt van de stekertjes van de grote stekker misschien helpt dit ook een beetje extra.
Nu is het afwachten of het nog steeds goed gaat voorlopig nog geen slecht bericht gehoord. PS. Het is een engelse toyota carolla heb ik vernomen en die zouden daar gevoelig voor kunnen zijn.
Allemaal bedankt voor zover!!

Groeten Willie

willie12155 (0), 16 jaar geleden

Klant nog nagebeld en start nu iedere keer goed dus alles is weer in orde!

Bedankt allemaal
Groeten Willie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.