Toyota Corolla: technische vraag

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400vvti 16v

Klacht van de klant , als je met de auto aan het parkeren bent soms afslaan , te laag toerental ??? +/- 650 toeren/min , als je te vlug vertrekt ook afslaan ( ik had het niet voor ), ik ben met de auto gaan rijden en je moet de auto ook gewoon zijn , heb ondervonden dat als je wilt schakelen ( koppelingspedaal gelost en de gaspedaal ook ), het toerental verhoogd van 100/200 toeren en terug zakt , dan heb ik ook aan 3000 toeren in 3de versnelling aan 70km/u mijn gaspedaal gelost ( in versnelling !!! ) en had 48sec nodig om op stationair toerental te geraken , niet normaal denk ik , iemand ervaring mee ?? de auto heeft 60000km in de buik , niet overdreven ..

marc denuit

Geplaatst door marc denuit (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bavke (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt mij een probleeem van een vervuild gasklephuis.
Reinig ook even je luchtmassameter en controleer op eventueel vaccuumlek

marc denuit (0) PRO, 16 jaar geleden

Is er ook een basisafstelling nodig als ik het gasklephuis reinig ?? Met apparaat of niet ??

Bavke (0) PRO, 16 jaar geleden

Neehoor, niets af te stellen alleen goed reinigen.
Gewoon het complete gasklephuis eraf halen en reinigen met een goede carb.cleaner en een oude tandenborstel ofzoiets een beertje schrobben.
Ook het stationaire gedeelte( waar de 2 waterslangen opzitten) even eraf halen.
Hier zit vaak het grootste probleem.
Succes

marc denuit (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb er het gasklephuis er af gehaald en gereinigd , alles gemonteerd , juist hetzelfde , of te wel is dat normaal hoe hij draait , heb nog geprobeerd met verandering van versnelling en het toerental gaat ietske omhoog , en als ik onkoppel en de gas ontneem vind ik dat het veel te laat duurt voor hij op stationair valt. blijft ietske hangen .. vriendelijk bedankt voor het zoeken .

geertsje (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk is aan het ventiel verhoogd toerental van de stuurbekrachtiging . Deze geeft vaak problemen schoonmaken met de spuitbus 1 shot en oke

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.