Toyota Yaris: Diameter binnen & buiten gasklephuis motor 1KRE-FE

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR-FE 1.0

Geachte Problemcar leden,

Weet iemand de binnen- en buitendiameter van het gasklephuis van een 1KRE-FE 1.0 motor? Met twee linkerhanden en als rechtshandig geboren heb ik weinig zin om alles los te slopen onder de motorkap, dus vandaar even mijn vraag hier ;)

Bij voorbaat dank voor reactie en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Waarom wil je dat weten?.

Doix (0), 9 jaar geleden

Ik kan mogelijk een universeel open filter overnemen, maar wil wel weten of dat past natuurlijk ...

Met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Hans4040 (185) PRO, 9 jaar geleden

Een open luchtfilter heeft totaal geen waarde...

Open luchtfilters kunnen schadelijk zijn voor de motor doordat ze veel meer vuil aan zuigen. Verder heb je kans op vermogensverlies doordat er warme lucht aangezogen wordt. En als je het filter opnieuw gebruikt en die met olie inspuit, moet je weer goed uit kijken dat je niet teveel olie gebruikt, anders heb je weer kans op beschadiging van de LMM (Lucht massa meter), mits aanwezig.

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Een 1000cctje waar een open luchtfilter opgaat,heeft totaal geen zin.
Voor de rest sluit ik me bij Hans aan.

Doix (0), 9 jaar geleden

Dank voor jullie reacties. Blijkbaar weet of niemand het antwoord of wordt het op een voor mij onduidelijke reden niet gegeven en dat op een medium waar zogenaamd alles te vinden zou moeten zijn.
Ik ben me er van bewust dat al dan niet winst op een kleine motor niet te vergelijken valt met die van de grote jongens, de auto's die er wel toe doen of waar gedroomd wordt. Uit een interesse naar mogelijke optimalisaties en waarom fabrikanten bepaalde keuzes maken, vind ik het altijd leuk om me te verdiepen in de auto die ik heb. Toen ik nog vrijgezel was kon ik dit ook financieel uitleven, met een gezin is dit moeilijker, zeker in huidige tijden, maar de interesse is gebleven en als zich een optie voordoet, dan wil ik dat eerst graag tot op de bodem uitzoeken. Maar helaas op de paar forums waar ik bovenstaande vraag stel, wordt enkel bekend maar ongevraagd advies gegeven, maar geen antwoord. Dit topic lijkt dus nergens heen te gaan, dus dank voor de moeite en sluit maar, moderator.

Grtz,

Aad ~ Doix

Hans4040 (185) PRO, 9 jaar geleden

Aad,
wij weten de maten van het gasklephuis niet, maar geven alleen advies om verdere schade te voorkomen.
Vooral met een gezin is het onverantwoord om geld uit te geven aan zinloze zaken als een open luchtfilter.
Vandaar...

Einde topic.

Doix (0), 8 jaar geleden

Inmiddels rijkelijk te laat, maar inderdaad, achteraf bezien een goed advies

Met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.