Toyota Corolla: Distributieriem gebroken

Bouwjaar: 1987

Hallo allemaal,

Bij mijn oude corrola is de distributieriem gebroken. Mijn vraag is, is dit "dodelijk" voor een Toyota Corolla Liftback 1.6 XL uit 1988? De riem is gebroken bij rijden met lage snelheid en er zijn geen tikken of zo gehoord. Wanneer de motor nu ronddraait hoor je geen vreemde geluiden. Heeft het nog zin om bij deze oude auto de riem te vervangen en te proberen of het allemaal nog ok is?

Met vriendelijke groeten,
Philip

Philip8946

Geplaatst door Philip8946 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

felicitascelica (0), 19 jaar geleden

kleppen raken niet bij dit type, gewoon nieuwe t belt en klaar is kees

Bruijn021466 (0), 19 jaar geleden

nee klaar is philip

Philip8946 (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de reactie en ik ben blij dat de kleppen vrij blijven als de t-belt breekt. Gaan we dus snel (laten) vervangen!

Nogmaals, bedankt!!!

Philip

Philip8946 (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Vandaag is de T-belt vervangen en......... rijden maar!
Als een zonnetje! Nogmaals bedankt voor de tips.

Philip

c lafleur (0) PRO, 19 jaar geleden

Wees blij dat je geen Starlet hebt, dan kon je nu uitkijken naar een andere auto, een brekende distributieriem bij een starlet kost altijd een paar kleppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.