Toyota Mr2: droogloop gereviseerde motor

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4age smallport

Ik heb mijn oude blok uit de auto gegooid en een ander blok helemaal uit elkaar gehaald, nieuwe zuigerveren lagers en keerringen. Dit blok heeft een 3 jaar bij mij op zolder gelegen aangezien dit het oude blok van de auto was maar dat verbruikte destijds 1 liter olie per 200 km.
Nu is alles ingebouwd. En hij loopt als een zonnetje.

Nu hoor ik als ik de motor gestart heb ongeveer 1 seconde lang (direct na dat de motor aanslaat) een rateltje zoals het klinkt als je geen olie op je drijfstanglagers hebt. Daarnaast liggen er op 3 plekken onder de auto een paar druppels olie, 2 onder de bak en 1 onder het filter.

Nu is mijn belangrijkste vraag. Kant dat eventueel drooglopen 1 seconde na het starten kwaad?

hardhiec

Geplaatst door hardhiec (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota MR 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tarabeest (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit er een orgineel oliefilter op, zoniet zet deze er maar eens op omdat hier een klep inzit zodat de olie niet kan teruglopen als de motor stop staat.
Kan op zich geen kwaad maar klinkt niet lekker.

hardhiec (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit filter gekocht bij de toyota dealer en er stond op het doosje inderdaad 4a (zonder ge maar dat zal er wel bij horen). Maar wil binnen kort nog eens de olie wisselen vanwege het inlopen en zal dan een goed kijken of er zoiets inzit.
Bedankt voor je antwoord, ik zal ook even melden of ik iets zie.

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

ik heb ook zo een MR2 gehad (2000 16v) en die tikte ook bij starten en dat kwam toen van het flexibel gedeelte in de uitlaat binnen was dat kapot en dat rikte tegen elkaar . Als dat echt uit de motor komt kan het inderdaad zijn dat de verkeerde filter gemonteerd zit of dat de filter lekt en dat dan zo de olie uit de filter weg is na stilstand . Verder vond ik dat een heel fijne wagen .

tarabeest (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je het filter bij de dealer hebt gekocht zal deze wel goed moeten zijn.
Onderdeelnr is 90915-YZZJ1

hardhiec (0), 14 jaar geleden

Heb bij mijn dealer gevraagd of het kwaat kon en die zei van niet als het maar kort was.
Nu ben ik er mee heen en weer naar zwitserland geweest. En in die tijd is het probleem niet erger of minder geworden. Ik ga binnen kort de olie nog maar eens wisselen en hoop dat dan het probleem helemaal verleden tijd gaat worden, maar daar ben ik nog niet aan toe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota MR 2 of stel zelf een nieuwe vraag.