Toyota Starlet: Dynamo van een 1.5 Diesel

Bouwjaar: 1991

Hoi,ik heb een Starlet 1.5 Diesel uit 8-1991.
De V-snaar is eraf gelopen en blijkt nu dat de dynamo niet in lijn staat met de aandrijving van de motor! Hij zit bijna tegen de carossie aan. Ik heb hem in nov. gekocht en circa 3000 Km mee gereden. Zou er een verkeerde dynamo op zitten, is dat de (enige) verklaring??

schopen

Geplaatst door schopen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 18 jaar geleden

Op de diesel (dynamo) moet een extra v-riem/snaar poelie zitten tov de benzine dynamo.

Verder zit er op de benzine een 40/45A en op de diesel een 50A dynamo.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo rene..

volgens h-base komt dit type dynamo delco-remy (60,amp)ook voor op 3 type's benzine motoren.. met de motorcode (1E 40KW) (2E 55KW) (2E-E 55KW) (1 N 40KW)

schik niet, prijs 195,- ex,btw

paul,

schopen (0), 18 jaar geleden

Na onderzoek blijkt dat er een dynamo op zat van een benzine motor. Een goede dynamo bleek andere stekkers te hebben! Er is dus aan gerommeld. De dynamo die er op zat hebben we geslepen zodat hij nu weer weer praktisch 100% in lijn staat. Waarschijnlijk is de verkeerde dynamo ook achteraf de reden dat hij niet meer wilde voorgloeien. Nu hebben we een aparte drukknop gemaakt voor het voorgloeien. Allemaal bedankt voor het meedenken!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.