Toyota Yaris 1000cc: Even opletten bij ongeval rechts vooraan

Bouwjaar: 2000

Bij de Japanse uitvoering zit de stuurbekrachtigingspomp vooraan op het distributiedeksel en de motorsteun.
Bij een ongeval rechts vooraan kan deze pomp geraakt zijn. Deze pomp doet ook de motorsteun plooien en een bevestigingsoog van het distributiedeksel afbreken. De motorsteun breekt ook een stuk uit het motorblok. Dit is alleen te zien na demontage van de motorsteun. Gevolg motorblok vervangen. Als dit niet tijdig opgemerkt word en de carroserie is al hersteld en dan nog een motortje vervangen, klant zal niet gelukkig zijn. Een verwittigd man is er twee waard. Groetjes,

Mechanic7621

Geplaatst door Mechanic7621 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor je bijdrage Guy.

adv2803 (0), 16 jaar geleden

Ik ben in het bezit van een Yaris uit 2000, nu lekt hij olie bij de rechtermotor steun en achter de ophanging van de stuuroliepomp. Ik denk zelf dat het deksel van de distributie lekt langs de pakking. Is dit een bekende kwaal?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.